Velsa deklarācija - Baltijas valstu balsts visgrūtākajā brīdī
Velsa deklarācija - Baltijas valstu balsts visgrūtākajā brīdī
Seriālā "Sarkanais mežs" Rūdolfs Silarājs, vervējot galveno varoni Vitoldu, solīja iespēju cīnīties par neatkarīgas Latvijas atjaunošanu. Seriāla notikumu darbības brīdi 1949. gada vasarā šādam solījumam bija pamats – lielākā daļa starptautiskās sabiedrības ārpus Dzelzs priekškara neatzīst Baltijas valstis kā PSRS sastāvdaļu de iure. Tomēr uzreiz pēc okupācijas šāda pozīcija nebija garantēta. Starptautisko atbalstu Baltijas valstu valstiskuma saglabāšanā liela nozīme bija ASV nelokāmai nostājai.
Spiegu gabals un koru konkurss. Aizvadītā gada spilgtākie kultūras notikumi Latvijas Televīzijā
Spiegu gabals un koru konkurss. Aizvadītā gada spilgtākie kultūras notikumi Latvijas Televīzijā
2019. gads Latvijas Televīzijā (LTV) bijis neviennozīmīgs – sabiedrisko mediju, arī Latvijas Televīzijas, finansējums ir hroniski nepietiekams, īslaicīgs un atkarīgs no politiķu labvēlības, tomēr paveikts ir daudz. Nacionālā kino balva “Lielais Kristaps” pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal tika pasniegta kategorijā “Labākā TV filma vai seriāls”, LTV gada griezumā tapušas jaunas filmas un arī jauni kultūras raidījumi.
Apkopoti 19 spilgtākie «Sarkanā meža» citāti
Apkopoti 19 spilgtākie «Sarkanā meža» citāti
Lai arī daudzsēriju filma “Sarkanais mežs” jau pāris nedēļas kā noslēgusies, piedāvājam spilgtākos filmas citātus, kas varoņu gaitām un raksturiem piešķīra kā ironiju, tā vieglu apcerību. Iespējams, tie nefolklorizēsies kā izteikumi no citām latviešu filmām, tomēr tie precīzi ieskicē “Sarkanā meža” noskaņu un, iespējams, iedrošinās to noskatīties arī tos, kuri vēl nav saņēmušies.

12. sērija «Sprādziens»

Skatīties

11. sērija «Aktieris»

Skatīties
Piektdien demonstrēs dokumentālo filmu par seriāla «Sarkanais mežs» tapšanu; klajā nācis arī «Rīgas...
Piektdien demonstrēs dokumentālo filmu par seriāla «Sarkanais mežs» tapšanu; klajā nācis arī «Rīgas Viļņu» speciālizlaidums
Jau sestdien pie LTV skatītājiem nonāks jaunā daudzsēriju filma „Sarkanais mežs”, kurai pirmdien notika svinīga pirmo divu sēriju kino pirmizrāde kinoteātrī “Splendid Palace”. Filma tapusi divu gadu laikā, un jau piektdienas vakarā LTV demonstrēs dokumentālo filmu par “Sarkanā meža” tapšanu un aizkulisēm. Piektdien klajā nāk arī īpašais žurnāla “Rīgas Viļņi” izdevums, kas veltīts “Sarkanajam mežam”.
Seriāla «Sarkanais mežs» veidotāji: Tā ir veču filma
Seriāla «Sarkanais mežs» veidotāji: Tā ir veču filma
Sestdien, 2. martā, pie Latvijas Televīzijas skatītājiem nonāks viens no pēdējo gadu nozīmīgākajiem un vērienīgākajiem televīzijas projektiem Latvijā – daudzsēriju filma “Sarkanais mežs”. Filmas veidotāji atzīst - tā ir veču filma, veču stāsts. 
FOTO: Ieskats daudzsēriju filmas «Sarkanais mežs» fotosesijas aizkadros 
FOTO: Ieskats daudzsēriju filmas «Sarkanais mežs» fotosesijas aizkadros 
Jau 2. martā pie Latvijas Televīzijas skatītājiem nonāks viens no pēdējo gadu nozīmīgākajiem un vērienīgākajiem televīzijas projektiem Latvijā – daudzsēriju filma “Sarkanais mežs”. Aizvadītajā nedēļā notika fotosesija, kurā Jēkabs Reinis, Agnese Cīrule, Jānis Vimba, Dainis Grūbe, Elīna Vaska un Jurijs Djakonovs vēlreiz iejutās savos tēlos. Savukārt 25. februārī kinoteātrī “Splendid Palace” notiks pirmo divu sēriju pirmizrāde, un seansā plkst. 19.00 būs iespēja satikt filmēšanas komandu un aktierus, informēja Latvijas Televīzijā.
Skaitļi un fakti, kas jāzina, pirms skatāmies «Sarkano mežu»
Skaitļi un fakti, kas jāzina, pirms skatāmies «Sarkano mežu»
Latvijas Televīzijas daudzsēriju filma “Sarkanais mežs” (pie skatītājiem pirmās sērijas nonāks 2. martā) stāsta par aizraujošiem un līdz šim maz zināmiem notikumiem, kas pēc Otrā pasaules kara risinājās Baltijā. Lai saprastu notikumu gaitu un kontekstu, nepieciešams zināt ne vien to, kas bija operācija “Jungle”, bet arī atcerēties tos vēstures līkločus, kuros kopš Otrā pasaules kara bija ierauta arī Latvija.