Kā pagatavot skābputru. «Pa straumei» recepte
Kā pagatavot skābputru. «Pa straumei» recepte
Ja kādreiz šķita, ka Dienvidkurzemē viens no populārākajiem senajiem ēdieniem ir sklandrausis, tad izrādījās, ka teju katrā mājsaimniecībā aizvien gatavo skābputru, skaidroja Starpnozaru mākslas grupas "SERDE" pārstāve Signe Pucena.
Likteņupes atteka Sarkandaugava: industriālais šarms ostas noskaņās
Likteņupes atteka Sarkandaugava: industriālais šarms ostas noskaņās
Sarkandaugavas krastiem piemīt neparasts industriālais šarms, ko papildina ostas atmosfēra, dažas mežonīgas ainavas un izdomas bagāta rosība. Kādreizējā gumijas fabrika lēnām pārtop radošajā kvartālā, kur satiekas gleznotāji, ielu mākslinieki un elektroniskās mūzikas entuziasti. Tvaika iela nojauc mūrus un stereotipus. Džungļiem līdzīgā pagalmā uz uguns burbuļo gardas zupas, kas pievilina garāmgājējus. Brūža vēsturiskajās ēkās ūdeņi, apiņi, iesals un raugs turpina pārtapt alū. Princešu cienīga pils aicina iepazīt Latvijas 20. gadsimta vēsturi. Tam visam pa vidu tiek būvētas ekskluzīvas jahtas, viens uz otra krauti koši kravas konteineri, remontēti kuģi un pārraudzīta ūdens satiksme Rīgas ostā.
Komikss par suneni Urgu, kura nozvejoja kurmi
Komikss par suneni Urgu, kura nozvejoja kurmi
Gārnis pamana, ka Urga makšķerē viņa iecienītajā zivju vietā, un nolemj rīkoties. Viņš pastāsta Urgai, ka Skrundā zem zemes atrodamas nekustīgas zivis, daudz vecākas un lēnākas nekā šeit.