Peļņā uz Lielbritāniju – tagad tikai ar vīzu
Peļņā uz Lielbritāniju – tagad tikai ar vīzu
No 1. janvāra Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas pilsoņi Lielbritānijā tiek pielīdzināti trešo valstu pilsoņiem, un, ja nav pagaidu vai pastāvīgā iedzīvotāja statusa, tad vairs nav iespējams brīvi doties uz Apvienoto Karalisti dzīvot, studēt vai strādāt, tagad ir nepieciešama vīza. 
Latvijas vēstniece Lielbritānijā: ES un Lielbritānija ir gatavas, cik vien tas iespējams
Latvijas vēstniece Lielbritānijā: ES un Lielbritānija ir gatavas, cik vien tas iespējams
Ziemassvētkos panāktā Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) vienošanās par abu pušu turpmākajām attiecībām nav pilnīga, taču abās pusēs gatavība sadarbībai ir tāda, kādu šajā situācijā varēja sagaidīt. Šādu viedokli Latvijas Radio intervijā pauda Latvijas vēstniece Apvienotajā Karalistē Ivita Burmistre, kas amatā stājās vien pagājušajā gadā. Vēstniece skaidroja, kā šīm pārmaiņām ir sagatavojušies arī Lielbritānijā dzīvojošie Latvijas valstspiederīgie un tur strādājošie latviešu uzņēmumi.
ES un Lielbritānijas sadarbības līgums ir labvēlīgs preču tirdzniecībai, taču administratīvais slogs...
ES un Lielbritānijas sadarbības līgums ir labvēlīgs preču tirdzniecībai, taču administratīvais slogs palielināsies
Līdz ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) arī tirdzniecības nozarei jārēķiinās ar jauniem izaicinājumiem. Administratīvais slogs tirdzniecībā palielināsies, un būs jākārto muitas formalitātes abās robežas pusēs. Tāpat, iespējams, atšķirīgas prasības būs preču sertifikācijā un fitosanitārajos noteikumos, kas īpaši varētu ietekmēt kokrūpniekus. Vienlaikus Eiropas Savienības un Apvienotās Karalistes (AK) noslēgtais pēcbreksita sadarbības līgums ir labvēlīgs preču tirdzniecībai, nosakot nulles tarifus visām precēm, kā arī neparedzot tirdzniecības kvotas. 
ES un Lielbritānija pēc «Brexit» – ieguvumi un zaudējumi
ES un Lielbritānija pēc «Brexit» – ieguvumi un zaudējumi
Pēc 47 gadus ilgas dalības Lielbritānija pagājušajā gadā oficiāli izstājās no Eiropas Savienības (ES). Pirms divām dienām beidzās arī pārejas periods, un tagad ES un britu attiecības regulē līgums, par kuru vienošanās tika panākta pirms pašiem Ziemassvētkiem. Lai gan Eiropas Parlaments to vēl nav paspējis ratificēt, tas tiek piemērots pagaidu kārtībā.
Kravas auto plūsma starp Lielbritāniju un ES pēc breksita gana raita
(papildināts)
Kravas auto plūsma starp Lielbritāniju un ES pēc breksita gana raita (papildināts)
Lielbritānija piektdien, 1. janvārī, pametusi Eiropas muitas ūniju un vienoto tirgu. Pieaugušā birokrātisko procedūru apjoma dēļ gaidāms, ka robežpunktos varētu veidoties rindas, radot kavēšanos. Tomēr pēcsvētku laika, tehnoloģisko risinājumu dēļ, kā arī tādēļ, ka uzņēmumi jau laikus sagādājuši savās noliktavās krājumus, liela kravas automašīnu plūsma starp abām pusēm piektdien nav novērojama.
Kas mainījies, beidzoties «Brexit» pārejas periodam?
Kas mainījies, beidzoties «Brexit» pārejas periodam?
Decembra izskaņā Lielbritānija un Eiropas Savienība beidzot panāca ilgi gaidīto vienošanos par abu pušu attiecībām pēc “Brexit”. Bezvienošanās scenārijs kaitētu abām pusēm, bet jo īpaši Lielbritānijai. Taču ar vai bez panāktās vienošanās, no 1. janvāra Eiropas Savienības un Lielbritānijas attiecības jebkurā gadījumā piedzīvo pārmaiņas.
Lielbritānija Jaungada naktī pametīs Eiropas muitas savienību un vienoto tirgu
Lielbritānija Jaungada naktī pametīs Eiropas muitas savienību un vienoto tirgu
Pienākot jaunajam gadam, Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības jeb “Brexit” beidzot kļūs par realitāti. Briti pametīs Eiropas muitas savienību un vienoto tirgu. Daudziem “Brexit” bija ilgi gaidīts notikums, kas tika un tiks sagaidīts ar svinībām. Tomēr ne mazums ir tādu, kam izstāšanās no Eiropas Savienības sagādājusi vienīgi galvassāpes.
Ko nesīs 2021. gads? Lielāka minimālā alga un pabalsti, mazākas sociālās iemaksas
Ko nesīs 2021. gads? Lielāka minimālā alga un pabalsti, mazākas sociālās iemaksas
Arī 2021. gads iedzīvotājiem Latvijā nenesīs būtiskas nodokļu izmaiņas. No 1. janvāra līdz 500 eiro mēnesī pieaugs minimālā alga, bet vienlaikus par 1% samazināsies sociālās iemaksas. Daļai sabiedrības palielināsies algas, pieaugs ienākumi, piemēram, mediķiem, pedagogiem. Kādas vēl izmaiņas nesīs jaunais gads – par to portāla LSM.lv apkopojumā.
«Brexit»: svarīgākās izmaiņas pēc 1.janvāra
«Brexit»: svarīgākās izmaiņas pēc 1.janvāra
No 2021. gada 1. janvāra starp Apvienoto Karalisti (AK) un Eiropas Savienību (ES) oficiāli stāsies spēkā jaunā vienošanās par attiecībām pēc "Brexit", kas paredz vairākas izmaiņas tirdzniecības jomā, personu kustībā starp AK un ES, kā arī vairums citas izmaiņas, kas praktiski ietekmēs Latvijas valsts iedzīvotājus un valstspiederīgos. Ārlietu ministrija, Satiksmes ministrija un Zemkopības ministrija ir apkopojusi aktuālās izmaiņas. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd