Kultūra bērniem
Komikss kā ceļojums Ukrainas vēsturē – izglītojoša grāmata bērniem un ģimenēm
Komikss kā ceļojums Ukrainas vēsturē – izglītojoša grāmata bērniem un ģimenēm
Profesors Panasjuks – Kijivas 55. vidusskolas vēstures skolotājs, kurš pats vairs neatceras, kā izskatās ar bārdu; 5. klases skolnieks Tarass, kurš draudzējas ar vēstures skolotāju un apbrīno viņa gudrību, un sunītis Buļba, kurš dievina Tarasu, arī laika mašīna, ar kuras palīdzību no nākotnes iespējams nokļūt senā pagātnē – tie ir stāsta varoņi, kuru gaitām nu varam sekot arī mēs, jo izdevniecība "Sapņu spalva" sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu izdevusi izglītojošu grāmatu bērniem un ģimenēm "Ceļojums Ukrainas vēsturē".
10 stāsti par dārzeņiem.  Iznāk grāmata bērniem «Kartupeļa karaļvalsts»
10 stāsti par dārzeņiem. Iznāk grāmata bērniem «Kartupeļa karaļvalsts»
Bērnu grāmatu izdevniecībā "Liels un mazs" iznāk Helenas Kohas (Helena Koch) stāstu grāmata "Kartupeļa karaļvalsts", kuru ilustrējusi Anne Pikova (Anne Pikov). Grāmatu no igauņu valodas tulkojusi Maima Grīnberga, tā piemērota pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, paziņojumā presei informēja izdevēji.
Sirēnu dziesmas un Robinsona Krūzo ceļojumi – Liepājas Leļļu teātris sāk jauno sezonu
Sirēnu dziesmas un Robinsona Krūzo ceļojumi – Liepājas Leļļu teātris sāk jauno sezonu
"Liepājas Leļļu teātra 35. sezonu iedvesmojuši latviešu un pasaules literatūras klasikas darbi un to varoņi – Daniela Defo Robinsons Krūzo, Hansa Kristiana Andersena Sniega karaliene, Annas Brigaderes Sprīdītis un sengrieķu mitoloģiskais varonis Ahillejs. Pazīstamie stāsti tiek risināti jaunos un neierastos kontekstos, kas rada krāsainu un iespaidiem bagātu teātra piedzīvojumu gan bērniem, gan viņu vecākiem un skolotājiem," sezonu raksturo teātra vadītāja Lelde Vīksna. 
Radošas idejas katrai dienai