Kultūra bērniem
Muzejos arī raud. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs bērna acīm
Muzejos arī raud. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs bērna acīm
Tad, kad ārā ir auksts (apmēram 9 mēnešus gadā), brīvdienās ar dēlu muzejus apmeklējam rūpnieciskos apmēros. Nesen bija viena vēsa nedēļas nogale, tamdēļ posāmies uz Dzelzceļa muzeju. Bet, tā kā bija pārāk auksts un vējains, lai mēs ietu pāri Akmens tiltam, nolēmām palikt šajā Daugavas krastā. Mana atvase atcerējās, ka Vecrīgā taču ir Dizaina muzejs (pilnā vārdā godājams par Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju).
«Māksla uz riteņiem» – laikmetīgās mākslas piedzīvojums bērniem un jauniešiem
«Māksla uz riteņiem» – laikmetīgās mākslas piedzīvojums bērniem un jauniešiem
Mākslas centrs "Noass" kopā ar norvēģu mākslas studiju "Fargefabrikken" izveidojis interaktīvu ceļojošu laikmetīgās mākslas izstādi bērniem un jauniešiem, taču tā pārsteigs arī pieaugušos. Divi apgleznoti busiņi ved "Mākslu uz riteņiem" pa Latvijas skolām, lai veicinātu radošumu drošā vidē. Busos iespējams gan iekāpt un iepazīt citu realitāti, gan, iesaistoties instalācijā, pašiem uzcelt jaunu pasauli.
«Ačgārnā diena» – Tuta izziņo vasaras koncertu tūri Latvijas pilsētās
«Ačgārnā diena» – Tuta izziņo vasaras koncertu tūri Latvijas pilsētās
No 22. jūlija līdz pat septembrim Kuldīgā, Ikšķilē, Liepājā, Alūksnē, Siguldā, Rīgā, Jelgavā un Krustpilī norisināsies Latvijas bērnu iemīļotā seriāla "Tutas lietas" vasaras koncerttūre. Koncertos "Ačgārnā diena" piedalīsies gan Tuta un viņas draugi, gan visu Tutas dziesmu komponiste un dziedātāja Laura Polence kopā ar mūziķu ansambli, informēja koncerta organzētāji.
«Vaļa dziesma» – Latvijas Leļļu teātrī top jauniestudējums par jauniešu dzīvi 90. gados
(papildināts...
«Vaļa dziesma» – Latvijas Leļļu teātrī top jauniestudējums par jauniešu dzīvi 90. gados (papildināts)
Maija izskaņā Latvijas Leļļu teātris skatītājiem nodos pēdējo šīs sezonas jauniestudējumu – izrādi pusaudžiem no 12 gadu vecuma "Vaļa dziesma". Oriģināldramaturģijas darbu tā vajadzībām radījusi dramaturģe Ance Muižniece, piedāvājot iejusties 90. gadu jauniešu dzīvē, telpā un reālijās. Stāsts izseko divu divpadsmitgadīgu pusaudžu pieaugšanas, piedzīvojumu un attiecību pieredzei vairāku vasaru garumā, šķetinot jautājumus par šī laika notikumu un izjūtu ietekmi uz personības nobriešanu, informēja izrādes veidotāji.
Radošas idejas katrai dienai