Kultūras ieteikumi
Jaunākās ziņas
Interesanti
Šonedēļ
KG Kultūras
Žūrija iesaka
Kaspars Zaviļeiskis
Kaspars Zaviļeiskis
Gustavo laidis klajā savu debijas grāmatu – autobiogrāfisku stāstu par laika periodu līdz savam pirm...
Gustavo laidis klajā savu debijas grāmatu – autobiogrāfisku stāstu par laika periodu līdz savam pirmajam lielkoncertam "Arēnā Rīga" 2011. gadā. Tas, kā zināms, bija brīdis, pēc kura Gustavo kļuva par Arstarulsmirus. Iemeslus, kāpēc tas notika, šajā grāmatā īsti neatrast, ja neņem vērā atklātās radošās mokas un milzonīgo stresu, kam repa mākslinieks izdzīvo cauri katrreiz, kad nolēmis veidot jaunu dziesmu albumu vai lielu koncertu. Netrūkst arī pašu dziesmu tekstu, kas šādā būtībā dzejas apkopojuma veidā nolasās citā gaismā. Taču galvenā sāls ir atklātie "starpgadījumi" ap radošo darbību.
Turbofolka grupa "Oranžās brīvdienas", kuras dalībnieki atraduši jaunu stila definējumu &q...
Turbofolka grupa "Oranžās brīvdienas", kuras dalībnieki atraduši jaunu stila definējumu "balagānpanks", turpina ska un rokmūzikā balstīto daiļradi. Tās pamatā ir grupas līdera Inta Ķergalvja tautas dziesminieka talants, ap kuru pulcēts domubiedru loks, kuri palīdz radīt krietni masīvāku skanējumu un jaudīgāku enerģiju. Ceturtā albuma galvenais motīvs pateikts jau ievaddziesmā "Mazo cilvēku vārdā" – "Oranžās brīvdienas" nepretendē uz augsto mākslu, bet muzicē vienkāršajai tautai. Un dara to pārliecinoši, jo fanu viņiem netrūkst.
Laikos, kad naudas resursi bieži ir pārāk augstā apspriežamo tēmu topa vietā, viegli lasāmā veidā uz...
Laikos, kad naudas resursi bieži ir pārāk augstā apspriežamo tēmu topa vietā, viegli lasāmā veidā uzrakstīts literārais darbs par laimēšanu Eiropas naudas loterijā trāpa kā naglai uz galvas. Šāds uzstādījums ir ātri uzķerams ikvienam lasītājam – tik tiešām, un ko TU darītu, ja pēkšņi vinnētu loterijā 111 miljonus eiro? Vēl amizantāks šis motīvs Zanes Nuts astotajā grāmatā "Džekpots" ir tādēļ, ka šādu (ne)veiksmi piedzīvo divi jau pilngadīgi, bet vēl vidusskolas vecuma jaunieši, kas nozīmē nenobrieduša prāta nonākšanu būtībā bezgalīgu iespēju jūrā. Grāmata momentāni ievelk laimētāju pārdomās un pārdzīvojumos, liekot aizdomāties arī pašam par sevi.
Torņakalnā atrodamā ierāmēšanas studija "Rāmis" kļuvusi par stabilu spēlētāju arī mākslas...
Torņakalnā atrodamā ierāmēšanas studija "Rāmis" kļuvusi par stabilu spēlētāju arī mākslas galeriju vidē. Līdz 3. maijam tajā apskatāma arī ekspresīva un superaktuāla gleznotāja Otto Zitmaņa izstāde, kurā eksponēti pērn tapuši darbi. Krāšņās krāsas un lauztās ģeometriskās formas ar nogurušajām dāmām centrā precīzi uzdod aktuālo jautājumu – kā lai aizver durvis uz prātā sajukušo ārpasauli un kaut uz brīdi rod mieru savā dzīvē? Jaunie laiki acīmredzami ieviesuši pārmaiņas Otto Zitmaņa radošajās izpausmēs, agresīvi seksuālo darbu raksturu aizstājot ar cilvēciski izmisušākām notīm, taču nekādi nezaudējot māksliniecisko jaudu.