Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis: Valstij vajadzīgas vismaz 25 «Patriot» sistēmas
(papildināts)
Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis: Valstij vajadzīgas vismaz 25 «Patriot» sistēmas (papildināts)
Ukrainai ir nepieciešami vismaz 25 zenītraķešu kompleksi "Patriot", lai aizsargātu savas pilsētas no Krievijas triecieniem, norādījis Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Iļļa Jevlašs. Arī Krievijas uzlidojumos iznīcinātā Tripilskas termoelektrostacija Kijivas apkārtnē nebūtu iznīcināta, ja Rietumi būtu laikus piegādājuši pretraķešu sistēmas "Patriot", Ukrainas un Slovākijas valdību konsultāciju laikā izteicies Ukrainas Ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Igaunijā vēlas Maskavas pareizticīgo patriarhātu pasludināt par teroristisku organizāciju
(papildinā...
Igaunijā vēlas Maskavas pareizticīgo patriarhātu pasludināt par teroristisku organizāciju (papildināts)
Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemetss rosinās Igaunijas parlamentā balsot par Maskavā darbojošos pareizticīgā patriarhāta atzīšanu par teroristisku organizāciju. To viņš vēloties darīt, lai galu galā drošības apsvērumu dēļ būtu iespējams aizliegt Maskavas patriarhāta Igaunijas pareizticīgās baznīcas darbības Igaunijā. Baznīca gan noliedz, ka tā būtu tieši pakļauta Maskavas patriarhātam.
Krievijas kara Ukrainā iespaidā Moldova stiprina aizsardzību, bet iestāties NATO vēl neplāno
Krievijas kara Ukrainā iespaidā Moldova stiprina aizsardzību, bet iestāties NATO vēl neplāno
Krievijas pilna mēroga karš Ukrainā ir licis agresorvalsts kaimiņiem nopietni domāt par savas aizsardzības stiprināšanu, lai atturētu Krieviju no vēlmes uzbrukt citām Eiropas valstīm. Pēdējos mēnešos ir izskanējuši brīdinājumi, ka gadījumā, ja Krievija gūs panākumus karā Ukrainā, tās viens no nākamajiem mērķiem varētu būt Moldova. Moldāvi atzīst, ka pašlaik Ukraina ir valsts galvenais drošības garants, taču viņi apzinās, ka arī pašiem ir jādara vairāk, lai iespējama apdraudējuma gadījumā spētu aizsargāties. 
Harkivas apgabalā izziņota bērnu evakuācija
Harkivas apgabalā izziņota bērnu evakuācija
Harkivas apgabalā izsludināta ģimeņu ar bērniem piespiedu evakuācija no 47 ciemiem Krievijas robežas tuvumā. Harkivas militārā apgabala vadība šo soli skaidro ar sevišķi smagām Krievijas spēku apšaudēm, ko reģions piedzīvo pēdējo nedēļu laikā.
Ukrainas parlaments apstiprina pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu 
(papildināts)
Ukrainas parlaments apstiprina pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu  (papildināts)
Ukrainas parlamentā ceturtdien apstiprināts mobilizācijas likumprojekts, kura mērķis ir palielināt ukraiņu spēkus jau vairāk nekā divus gadus ilgušajā karā pret Krieviju. Pieņemtais likums atvieglos iesaukšanu dienestā, taču daļu tautas sadusmojis, jo no tā izņemts punkts, kas būtu ļāvis ilggadējiem karavīriem atgriezties mājās no frontes.
Zelenskis peļ Trampa miera plānu un atklāj, kāpēc Vācija atsakās Kijivai piegādāt «Taurus» raķetes
Zelenskis peļ Trampa miera plānu un atklāj, kāpēc Vācija atsakās Kijivai piegādāt «Taurus» raķetes
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā izdevumam "Politico" nopēlis ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa ideju pamiera noslēgšanai ar Krieviju. "Tā ir ļoti primitīva ideja," norādīja Zelenskis, piebilstot, ka viņam nepieciešami ļoti nopietni argumenti. Zelenskis arī skaidrojis iemeslus, kāpēc Vācija aizvien atsakās Kijivai piegādāt spārnotās raķetes "Taurus".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd