Ukraina sekmīgi uzbrūk kara lidlaukiem Krievijā – droni iznīcina 8 kara lidmašīnas
(papildināts)
Ukraina sekmīgi uzbrūk kara lidlaukiem Krievijā – droni iznīcina 8 kara lidmašīnas (papildināts)
Ukraina un Krievija naktī uz piektdienu apmainījušās ar dronu uzbrukumiem. Krievija uzbruka Ukrainai ar 13 trieciendroniem, bet ukraiņiem tos visus izdevās notriekt. Savukārt Ukraina ar vairākiem desmitiem dronu uzbruka militārajiem lidlaukiem Krievijas rietumos un iznīcināja vairākas lidmašīnas, kārtējo reizi apliecinot savas spējas apdraudēt agresorvalsts stratēģiskos objektus.
Turpinās Ukrainas lauksaimniecības zemju atmīnēšana
Turpinās Ukrainas lauksaimniecības zemju atmīnēšana
Krievijas agresijas un atstāto mīnu dēļ Ukrainā nav iespējams izmantot vairāk nekā 20 000 kvadrātkilometrus lauksaimniecības zemes. Atmīnēšana ir sarežģīta pat ar specializētās rietumvalstīs ražotās tehnikas palīdzību.
NATO piesardzīgi sola papildu militāro palīdzību Ukrainai
(papildināts)
NATO piesardzīgi sola papildu militāro palīdzību Ukrainai (papildināts)
NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē izskanējuši solījumi par papildu militāro palīdzību Ukrainai, tai skaitā pretgaisa sistēmu "Patriot" piegādi. Tomēr būtiski konkrēti lēmumi nav pieņemti, un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis videouzrunā bija spiests kritizēt šo politiku.
Kam izdevīgi runāt par Baltijas valstīm kā nākamajām pēc Ukrainas? Saruna ar drošības ekspertu Jāni...
Kam izdevīgi runāt par Baltijas valstīm kā nākamajām pēc Ukrainas? Saruna ar drošības ekspertu Jāni Kažociņu
ASV globālās ietekmes vājināšanās, Eiropas pamošanās no 30 gadu ilgā miega, sākot nopietni domāt par savu aizsardzību, Krievijas vēl radikālāks skatījums uz tās sākto pilna apmēra karu Ukrainā un ANO nespēja rast pamieru Gazas joslā. Par to, ko vēl nepamanām ziņu virsrakstos un vēstījumos, kādi vēl notikumi raksturīgi šā gada pirmajam ceturksnim un kā tie ietekmē Latviju, LSM.lv saruna ar Ģeopolitikas pētījumu centra vecāko pētnieku, bijušo Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Kažociņu.
Ukrainas premjers intervijā LTV: Karš beigsies sekundē, kad Putins nolems to izbeigt
Ukrainas premjers intervijā LTV: Karš beigsies sekundē, kad Putins nolems to izbeigt
Krievijas sāktais karš pret Ukrainu beigsies pat ne minūtē, bet sekundē, kad Krievijas diktators Vladimirs Putins nolems to izbeigt, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Tikmēr Ukrainas karavīri turpina drosmīgi aizsargāt valsti pret Krievijas iebrucējiem un gaida arvien jaunas bruņojuma piegādes no Rietumiem.
Krievijas uzbrukumos Harkivā nogalināti pieci cilvēki
(papildināts)
Krievijas uzbrukumos Harkivā nogalināti pieci cilvēki (papildināts)
Pieci cilvēki nogalināti naktī uz ceturtdienu, 4. aprīlī, notikušajos Krievijas dronu uzlidojumos Harkivas dzīvojamiem rajoniem. Trīs no nogalinātajiem bija glābēji, kuri strādāja vietā, kas jau agrāk bija piedzīvojusi uzbrukumu. Vēl 12 cilvēki guvuši ievainojumus.
Ukraina būvē nocietinājumus un gatavojas atvairīt jaunus Krievijas uzbrukumus
Ukraina būvē nocietinājumus un gatavojas atvairīt jaunus Krievijas uzbrukumus
Ukrainā arvien skaļāk izskanot prognozēm par iespējamu jaunu plaša apmēra Krievijas ofensīvu vasarā, jaunus apgriezienus uzņēmuši darbi valsts aizsardzības stiprināšanai. Ukrainas valdība šonedēļ piešķīrusi papildus aptuveni 132 miljonus eiro nocietinājumu izbūvei visā frontes līnijas tuvumā.
Latvija un Ukraina vienojas attīstīt karam paredzētos dronus un apspriež artilērijas šāviņu ražošanu...
Latvija un Ukraina vienojas attīstīt karam paredzētos dronus un apspriež artilērijas šāviņu ražošanu (papildināts)
Latvijā ceturtdien vizītē ieradies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Viņš kopā ar Latvijas valsts vadītāju Eviku Siliņu apsprieduši gan turpmāku ekonomisko sadarbību ar Ukrainu, gan arī iespējamu 155 milimetru lādiņu ražošanas organizēšanu Latvijā, kā arī bezpilota lidaparātu turpmāku attīstīšanu un pielāgošanu Ukrainas kara vajadzībām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd