Virusoloģe: Covid-19 rudenī lielākā vai mazākā mērā nāks atpakaļ
Virusoloģe: Covid-19 rudenī lielākā vai mazākā mērā nāks atpakaļ
Covid-19 vīruss nekur nav pazudis un rudenī nāks atpakaļ, iespējams gan, šoreiz neizraisot tik smagas saslimšanas, Latvijas Radio 2 raidījumā "Nākotnes pietura" vērtēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošā pētniece, RSU asociētā profesore, Dr. med. Modra Murovska. 
PVO: Covid-19 risks Eiropā nav izzudis
PVO: Covid-19 risks Eiropā nav izzudis
Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs brīdina, ka Covid-19 risks nav izzudis. Joprojām katru nedēļu reģionā tas prasa gandrīz 1000 cilvēku dzīvību.
Kariņš liecina tiesā par Covid-19 vakcīnu iepirkumu: Viņķele jau atbildējusi ar zaudētu amatu
(papil...
Kariņš liecina tiesā par Covid-19 vakcīnu iepirkumu: Viņķele jau atbildējusi ar zaudētu amatu (papildināts)
Par trūkumiem vakcīnu pret Covid-19 iepirkumā bijusī veselības ministre Ilze Viņķele kā politiķe jau samaksājusi, jo zaudēja amatu, tā Rīgas pilsētas tiesā Vidzemes priekšpilsētā vairākas reizes pirmdien atkārtoja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Viņš liecināja bijušās ministres krimināllietā, kurā viņa apsūdzēta par valsts amatpersonas bezdarbību.
Pasaules virusologi konferencē Rīgā spriež par gatavību nākamajai pandēmijai
Pasaules virusologi konferencē Rīgā spriež par gatavību nākamajai pandēmijai
Vīrusu spēku sevišķi jutām kovida pandēmijas laikā, bet šīs mikroskopiskās dzīvības formas ietekmē mūsu fizisko un pat mentālo veselību ikdienā, nereti mums neapjaustā veidā. Par augu, dzīvnieku un cilvēku vīrusiem šajās dienās vērienīgā Pasaules Virusoloģijas biedrības konferencē spriež un pieredzē apmainās pētnieki no 26 valstīm.
LU pētījums: Kovids negatīvi ietekmēja mūsdienu tehnoloģijām sliktāk pielāgojušos medijus
LU pētījums: Kovids negatīvi ietekmēja mūsdienu tehnoloģijām sliktāk pielāgojušos medijus
Covid-19 situācija atstāja nopietnu negatīvu ietekmi uz tiem medijiem, kuri bija sliktāk pielāgojušies 21. gadsimta tehnoloģiskajai videi, secinājuši Latvijas Universitātes (LU) pētnieki, norādot, ka mediju videi kopumā ir izdevies pielāgoties krīzes apstākļiem. Vienlaikus pieaudzis arī dezinformācijas apjoms. LU ceturtdien atklāja zinātnisku monogrāfiju, kurā pētīta mediju vide, medijpratība, ētika un daudzi citi mediju darbības aspekti pandēmijas krīzes sākumā. 
Covid-19 izplatības pārvaldības likumu plāno grozīt vai atcelt
(papildināts)
Covid-19 izplatības pārvaldības likumu plāno grozīt vai atcelt (papildināts)
Latvijā plāno atcelt vai grozīt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, kas stājās spēkā pirms gandrīz 3 gadiem. Par to spriedīs pandēmijas laikā izveidotā vadības grupas sēdē. Lai gan Pasaules Veselības organizācija (PVO) atcēla globālo ar Covid-19 saistīto veselības ārkārtas situāciju, cilvēki ar šo koronavīrusu slimo joprojām.
Igaunija un ASV atceļ pēdējos kovida ierobežojumus
Igaunija un ASV atceļ pēdējos kovida ierobežojumus
Igaunijas Veselības departaments valstī atcēlis ar kovidu saistīto ārkārtējās situācijas riska režīmu. Savukārt ASV pēc nedēļas vairs nebūs spēkā obligāta Covid-19 vakcinācijas prasība ieceļotājiem un valsts iestāžu darbiniekiem. 
Aprīlis, 2024
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12