LU pētījums: Kovids negatīvi ietekmēja mūsdienu tehnoloģijām sliktāk pielāgojušos medijus
LU pētījums: Kovids negatīvi ietekmēja mūsdienu tehnoloģijām sliktāk pielāgojušos medijus
Covid-19 situācija atstāja nopietnu negatīvu ietekmi uz tiem medijiem, kuri bija sliktāk pielāgojušies 21. gadsimta tehnoloģiskajai videi, secinājuši Latvijas Universitātes (LU) pētnieki, norādot, ka mediju videi kopumā ir izdevies pielāgoties krīzes apstākļiem. Vienlaikus pieaudzis arī dezinformācijas apjoms. LU ceturtdien atklāja zinātnisku monogrāfiju, kurā pētīta mediju vide, medijpratība, ētika un daudzi citi mediju darbības aspekti pandēmijas krīzes sākumā. 
Covid-19 izplatības pārvaldības likumu plāno grozīt vai atcelt
(papildināts)
Covid-19 izplatības pārvaldības likumu plāno grozīt vai atcelt (papildināts)
Latvijā plāno atcelt vai grozīt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, kas stājās spēkā pirms gandrīz 3 gadiem. Par to spriedīs pandēmijas laikā izveidotā vadības grupas sēdē. Lai gan Pasaules Veselības organizācija (PVO) atcēla globālo ar Covid-19 saistīto veselības ārkārtas situāciju, cilvēki ar šo koronavīrusu slimo joprojām.
Arī pagājušajā nedēļā Latvijā mazinājusies saslimstība ar gripu
Arī pagājušajā nedēļā Latvijā mazinājusies saslimstība ar gripu
Arī pagājušajā nedēļā, tāpat kā iepriekšējā nedēļā, gripas vidējā intensitāte Latvijā samazinājusies un raksturota kā zema – 28,4 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem (iepriekš – 39,2), liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.