Kultūrai un izklaidei Covid-19 ierobežojumu dēļ priekšā skarba ziema
Kultūrai un izklaidei Covid-19 ierobežojumu dēļ priekšā skarba ziema
Kultūras pasākumu organizatoriem un vairākām uzņēmējdarbības nozarēm, galvenokārt izklaides un ēdināšanas jomā, nākamie trīs mēneši ārkārtējās situācijas apstākļos solās būt īpaši skarbi. Par kultūru un ekonomiku atbildīgie ministri mudina valdību domāt par atbalsta mehānismiem. Pēc sākotnējām aplēsēm tam varētu būt nepieciešami 60 miljoni eiro mēnesī. 
Ārkārtējā situācija: kādi noteikumi jāievēro amatierkolektīvos un interešu izglītībā?
Ārkārtējā situācija: kādi noteikumi jāievēro amatierkolektīvos un interešu izglītībā?
Ministru kabinets izsludinājis ārkārtējo situāciju no šī gada 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim. Ārkārtējās situācijas laikā stājas spēkā jauni noteikumi, kas paredz kā amatiermākslas kolektīvu mēģinājumu norises, tā arī profesionālās ievirzes izglītības programmu un interešu izglītības īstenošanas kārtību mūzikas, mākslas un dejas jomā, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.
Rīgas Starptautiskais kino festivāls aicina valdību pagarināt pārejas posmu jauno ierobežojumu ievie...
Rīgas Starptautiskais kino festivāls aicina valdību pagarināt pārejas posmu jauno ierobežojumu ieviešanai
Līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, kultūras pasākumu rīkotājiem paredzēts pārejas posms līdz 18. oktobrim, kurā ieviest jaunos ierobežojumus pasākumu norisē. Taču Rīgas Starptautiskais Kino festivāls (Riga IFF) atklātā vēstulē valsts amatpersonām lūdz par pārejas posmu noteikt divas nedēļas tiem pasākumiem, kuri jau ir izsludināti un kuru biļetes jau ir pārdošanā.
Kultūras pasākumi ārkārtējā situācijā – ar Covid-19 sertifikātiem un maskās
Kultūras pasākumi ārkārtējā situācijā – ar Covid-19 sertifikātiem un maskās
Kultūras jomā epidemioloģiskās drošības prasības, kas stājas spēkā 11. oktobrī līdz ar ārkārtējo situāciju un citiem Covid-19 ierobežojumiem, paredz pārsvarā darbību “zaļajā” – drošajā režīmā. Proti, pasākumi un kultūras pakalpojumi klātienē būs sniedzami un pieejami tikai ar vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu, informēja Kultūras ministrija.
Kultūras ministrija un pasākumu rīkotāji aicina apmeklētājus lietot maskas jau pirms jaunu ierobežoj...
Kultūras ministrija un pasākumu rīkotāji aicina apmeklētājus lietot maskas jau pirms jaunu ierobežojumu ieviešanas
Ņemot vērā kritiski smago epidemioloģisko situāciju valstī, Kultūras ministrija un kultūras pasākumu rīkotāji izplatījuši aicinājumu visus kultūras pasākumu apmeklētājus, negaidot Ministru kabineta lēmumu un tā stāšanos spēkā, iekštelpās lietot maskas – lai maksimāli pasargātu sevi, savus tuvākos un visus pasākumu apmeklētājus.
Varēs atgūt naudu par biļetēm, ja pasākumus nevar apmeklēt Covid-19 ierobežojumu dēļ
Varēs atgūt naudu par biļetēm, ja pasākumus nevar apmeklēt Covid-19 ierobežojumu dēļ
Biļešu īpašniekiem būs tiesības atgūt naudu par iegādātajām biļetēm uz kultūras pasākumiem, ja pasākuma organizators ir mainījis iepriekš pārdošanā izliktā pasākuma norises noteikumus un noteicis tādas epidemioloģiskās drošības prasības, kas liedz pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta, vai ja personai 48 stundas pirms pasākuma vai pasākuma norises dienā ir pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, noteikts 23. septembrī pieņemtajos Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma grozījumos. 
Kultūra bērniem Covid-19 laikā: deficīts piedāvājumā un bez peļņas organizatoriem
Kultūra bērniem Covid-19 laikā: deficīts piedāvājumā un bez peļņas organizatoriem
Epidemioloģisko ierobežojumu dēļ teātri un koncertzāles ievērojami samazinājuši savu piedāvājumu bērnu un pusaudžu auditorijai, jo “dzeltenā” režīma pasākumi nedod peļņu. Lai gan risinājums varētu būt Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas lēmums ļaut programmas “Skolas soma” atbalstītos pasākumus apmeklēt pēc “skolas burbuļa” principa, kultūras iestāžu vadītāji uz to raugās piesardzīgi, vienlaikus atzīstot, ka ilgstošs kultūras deficīts uz bērniem atstās sekas.