Slimnīcu tēriņus cīņai ar Covid-19 valsts jau atmaksā raitāk; daži maksājumi kavējas no marta
Slimnīcu tēriņus cīņai ar Covid-19 valsts jau atmaksā raitāk; daži maksājumi kavējas no marta
Covid-19 ir liels izaicinājums veselības aprūpes iestādēm. Lai uzlabotu un pielāgotu infrastruktūru, iegādātos aizsarglīdzekļus un veiktu citus ieguldījumus, valsts piešķīrusi līdzekļus, taču to saņemšana slimnīcām ir ne pārāk ērta. Proti, sākotnēji par visu jāmaksā slimnīcai un tad valsts to atmaksā. Taču gaidīšanas laiks ir ļoti ilgs; tas nozīmē, ka slimnīcas iegulda līdzekļus, nezinot, cik ātri tos atgūs. Šobrīd gan atmaksas ātrums esot palielinājies, taču kavējumi vēl ir.
Speciālisti: Agrīna Covid-19 pacientu rehabilitācija – svarīga atveseļošanai un slimnīcu atslogošana...
Speciālisti: Agrīna Covid-19 pacientu rehabilitācija – svarīga atveseļošanai un slimnīcu atslogošanai (papildināts)
Kamēr mediķi slimnīcās cīnās par Covid-19 pacientu dzīvību, svarīgi domāt arī par nākamo posmu – kā nodrošināt izglābto cilvēku turpmākās dzīves kvalitāti. Agrīni pieejama rehabilitācija pacientiem pēc smagas slimošanas ne tikai uzlabo atveseļošanās iespējas – paplašinot pakalpojumu pieejamību, rehabilitācijas nozare varētu arī palīdzēt atslogot slimnīcas, uzsver speciālisti. 
VIDEO: Informē par drošības pasākumiem no 15. novembra
VIDEO: Informē par drošības pasākumiem no 15. novembra
Valsts kanceleja piektdien, 12. novembrī, plkst. 10 rīko attālinātu starpnozaru preses konferenci par drošības pasākumiem Latvijā no 15. novembra, kas vērsti uz Covid-19 infekcijas izplatības turpmāku samazināšanu.
Pilngadīgajiem bez Covid-19 sertifikāta nebūs atlaides pašvaldību sabiedriskajā transportā
Pilngadīgajiem bez Covid-19 sertifikāta nebūs atlaides pašvaldību sabiedriskajā transportā
Sabiedriskā transporta pakalpojumi, starptautiskie pasažieru pārvadājumi un taksometru pakalpojumi arī pēc 15. novembra tiks nodrošināti bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta. Vienlaikus, lai mazinātu saslimstības riskus, pieaugušajiem, kam nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, atlaides netiks piemērotas pašvaldību dotētajā sabiedriskajā transportā. Tāpat paliek spēkā noteiktā sabiedriskā transporta ietilpība – tā nedrīkst pārsniegt 80%, informēja Satiksmes ministrijā (SM). 
Būvnieki: Darbiniekiem prasītā Covid-19 sertifikāta dēļ nespēsim pildīt saistības; prasa «force maje...
Būvnieki: Darbiniekiem prasītā Covid-19 sertifikāta dēļ nespēsim pildīt saistības; prasa «force majeure»
Latvijas Būvnieku asociācija aicina Ekonomikas ministriju (EM) situāciju būvniecības nozarē atzīt par "force majeure", ņemot vērā, ka daļai darbinieku no 15. decembra nebūs darbam klātienē nepieciešamā Covid-19 vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikāta, kas būtiski ietekmēs būvnieku iespējas izpildīt līgumsaistības. Vidējais vakcinācijas līmenis būvkompānijās ir 70–75%, teikts Latvijas Būvnieku asociācijas paziņojumā medijiem.
Daugavpils reģionālajā slimnīcā nonāk aizvien vairāk pacientu ar ielaistu Covid-19 infekciju
Daugavpils reģionālajā slimnīcā nonāk aizvien vairāk pacientu ar ielaistu Covid-19 infekciju
Jau ilgāku laiku Daugavpils reģionālajā slimnīcā ik dienas iestājas daudz ar Covid-19 inficētu pacientu ar ielaistu un smagu slimības gaitu. Rezultātā ārstniecības iestāde ir pārpildīta ar smagiem Covid-19 pacientiem un mirstības rādītāji ir kļuvuši dramatiski – ik dienas ārstniecības iestādē mirst vidēji četri līdz pieci Covid-19 pacienti, bet ir dienas, kad šis skaitlis ir astoņi un deviņi. Tikai oktobrī Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir miruši vairāk nekā 150 Covid-19 pacientu. 
Novembris, 2021
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12