Nekritiski dalās ar viltus ziņām, daudzi tām notic – pandēmija izgaismo krīzi medijpratībā
(papildin...
Nekritiski dalās ar viltus ziņām, daudzi tām notic – pandēmija izgaismo krīzi medijpratībā (papildināts)
Covid-19 raisītais pandēmijas laiks ir izgaismojis milzīgu problēmu Latvijas iedzīvotāju medijpratībā – mēs neprotam kritiski izvērtēt informāciju un objektīvas ziņas neatšķiram no tendencioziem safabricējumiem. Taču sabiedrība tagad arī neslēpj, ka tai nepietiek prasmju un spēju informāciju izvērtēt. Un šajā laikā medijpratības trūkumi izgaismojas kā smagas sekas pandēmijai, jo viltus ziņu iespaidā daudzi neievēro ierobežojumus, audzējot saslimušo statistiku un liekot paildzināt ierobežojumus.
Plāno noteikt 0% PVN likmi Covid-19 vakcīnām
Plāno noteikt 0% PVN likmi Covid-19 vakcīnām
Valdība izskatījusi grozījumus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā, lai uz laiku līdz 2022. gada 31. decembrim ieviestu iekšzemē PVN 0 procentu likmi Covid-19 vakcīnu un  Covid-19 “in vitro” diagnostikas medicīnisko ierīču piegādei, kā arī pakalpojumiem, kas cieši saistīti ar šādām vakcīnām un ierīcēm, informēja Finanšu ministrija.
ASV gatavojas apstiprināt otro Covid-19 vakcīnu; tuvākie mēneši ekonomikai būs izaicinoši
ASV gatavojas apstiprināt otro Covid-19 vakcīnu; tuvākie mēneši ekonomikai būs izaicinoši
Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ekonomika no Covid-19 pandēmijas radītajām sekām atkopjas labāk, nekā cerēts, taču tuvākie daži mēneši būs ļoti izaicinoši. Par to paziņojusi ASV Centrālās bankas vadība, brīdinot, ka pieaugošais saslimušo skaits rada pamatīgas bažas. Laikā, kad ASV konstatēti jauni saslimstības un mirstības rekordi, veselības eksperti spriež jau par otrās vakcīnas apstiprināšanu. Savukārt Pasaules Veselības organizācija (PVO) brīdinājusi, ka nabadzīgākās valstis ar jaunajām vakcīnām var rēķināties tikai nākamā gada beigās. 
Makronam pozitīvs koronavīrusa tests
Makronam pozitīvs koronavīrusa tests
Francijas prezidentam Emanuelam Makronam bijis pozitīvs jaunā koronavīrusa tests, un viņš uz nākamo nedēļu pašizolēsies, ceturtdien paziņoja Elizejas pils.
Darba tiesības Covid-19 laikā: nepilns darba laiks
Darba tiesības Covid-19 laikā: nepilns darba laiks
Covid-19 pandēmijas laikā var gadīties situācija, kad uzņēmumam krītas apgrozījums, tāpēc darba devējs vēlas samazināt strādājošo darba slodzi un līdz ar to arī atalgojumu. Vai darba devējam ir tiesības pandēmijas dēļ samazināt darba slodzi un atalgojumu? Kas notiek, ja darbinieks šādām izmaiņām nepiekrīt?
Perevoščikovs: Slimnīcās jau pēc pusotras nedēļas varētu būt 1000 Covid-19 pacientu
Perevoščikovs: Slimnīcās jau pēc pusotras nedēļas varētu būt 1000 Covid-19 pacientu
Turpinoties pašreizējām Covid-19  izplatīšanās tendencēm, jau pēc nedēļas vai pusotras būs sasniegta psiholoģiskā robeža – slimnīcās būs 1000 Covid-19  slimnieku, LTV “Rīta panorāmā” prognozēja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.
Decembris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10