Priekšlikumu ļaut vecākiem izlemt par bērna mācībām klātienē nozarē vērtē pretrunīgi
(papildināts)
Priekšlikumu ļaut vecākiem izlemt par bērna mācībām klātienē nozarē vērtē pretrunīgi (papildināts)
Priekšlikumu par iespēju vecākam izvēlēties, vai bērns mācās attālināti vai klātienē, vecāki un nozares eksperti vērtē pretrunīgi. Vecāki uzskata, ka tas uzlabo epidemioloģisko drošību, tomēr saprot, ka vajadzēs līdzdarboties. Tikmēr pedagogu arodbiedrībā satraucas par to, ka šāda kārtība palielinās skolotāju slodzi. Tāpēc, lai to realizētu, ir nepieciešami papildspēki.
Cīņa ar Covid-19. Kā pareizi dezinficēt rokas
Cīņa ar Covid-19. Kā pareizi dezinficēt rokas
Ja pavirši dezinficējam rokas, tad, iespējams, vīruss joprojām var būt uz tām, un šādā veidā pastāv iespēja inficēt sevi vai citus. LTV stāsta par pareizu rīcību Covid-19 pandēmijas laikā.
PVO pārstāvis Latvijā: Covid-19 izplatība ir atkarīga no sabiedrības līdzestības
(papildināts)
PVO pārstāvis Latvijā: Covid-19 izplatība ir atkarīga no sabiedrības līdzestības (papildināts)
Uz citu Eiropas valstu fona situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā šobrīd nav slikta, taču satraukumu rada nespēja stabilizēt saslimstības rādītājus. Situācijas uzlabošanai ir svarīga  sabiedrības līdzestība drošības pasākumus ievērošanā. To intervijā Latvijas Radio atzina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis Latvijā Uldis Mitenbergs.
Jābūt gatavam uz visu. Artūrs Ausējs par skolotāja darbu Covid-19 laikā
Jābūt gatavam uz visu. Artūrs Ausējs par skolotāja darbu Covid-19 laikā
Karjeras nedēļā Latvijas Radio stāsta par projekta "Mācītspēks" skolotājiem, kas savas darba gaitas skolās uzsākuši šogad. Covid-19 izplatības laikā pedagogiem arvien jāsastopas ar jauniem izaicinājumiem un jādomā ne tikai par skolēnu un savu drošību, bet arī mācību kvalitāti. Par to, kā ir būt pedagogam šajā neprognozējamajā laikā un par to, kā izvēlēties savu nākotnes nodarbošanos, stāsta Liepājas Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas informātikas skolotājs Artūrs Ausējs.
Ventspils dome ar iedzīvotājiem sazināsies tiešsaistē
Ventspils dome ar iedzīvotājiem sazināsies tiešsaistē
Ņemot vērā situācija ar vīrusa izplatību un nepieciešamību strādāt attālināti, Ventspils pilsētas dome ar iedzīvotājiem piedāvās sazināties attālināti – izmantojot tiešsaistes saziņu jeb čatu. E-pārvaldes uzlabošanu pašvaldībā plānots īstenot līdz nākamā gada sākumam. Ventspils pašvaldības pārstāvji pieļāva, ka Latvijā nekur citur šāda sistēma, visticamāk, netiek izmantota, taču zināms, ka saziņai ar pašvaldības darbiniekiem cilvēki mēdz izmanto sociālos tīklus un citus saziņas veidus. Projekta īstenošanai paredzēts izmantot finansējumu no Covid-19 vīrusa izplatības seku samazināšanai paredzētā valsts aizdevuma un pašvaldības budžeta. Projektu īstenos Ventspils Digitālais centrs.
Oktobris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8