Oktobrī par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu sāktas 88 lietas
Oktobrī par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu sāktas 88 lietas
Laika posmā no 1. oktobra līdz 18. oktobrim par Covid-19 ierobežošanas pasākumu neievērošanu ir uzsākti 88 administratīvā pārkāpuma procesi, no kuriem 55 procesi ir par pašizolācijas neievērošanu, liecina Valsts policijas informācija.
Sejas maskas nedzirdīgajiem rada papildu problēmas sazināties
Sejas maskas nedzirdīgajiem rada papildu problēmas sazināties
Noteikumi valkāt sejas maskas sabiedriskās vietās ir objektīvs traucēklis cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. Latvijas Nedzirdīgo savienības viceprezidente Inese Immure skaidroja – gan tiem, kuri sazinās, lasot no lūpām, gan zīmju valodā runājošajiem, seja un mīmika ir svarīgs informācijas iegūšanas avots, tādēļ, apmeklējot gan ārstu, gan jebkuru citu iestādi, nedzirdīgajiem cilvēkiem šobrīd ir ļoti apgrūtināta saziņa.
VM pārstāve: Covid-19 testēšanas nosacījumus varēs ātri mainīt atkarībā no situācijas
VM pārstāve: Covid-19 testēšanas nosacījumus varēs ātri mainīt atkarībā no situācijas
Veselības ministrija plāno mainīt Covid-19 testēšanas kārtību, bez maksas testējot tikai personas ar ārstu nosūtījumiem, lai mazinātu rindas, bet, ja pie šādas kārtības testu skaits strauji kristos, algoritmu atkal varētu operatīvi mainīt, LTV raidījumā “Rīta panorāma” norādīja Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta direktore Antra Valdmane.
Polija iekārto lauka hospitāļus Covid-19 slimniekiem; Slovēnijā sasirgušajiem pašiem jāapzina kontak...
Polija iekārto lauka hospitāļus Covid-19 slimniekiem; Slovēnijā sasirgušajiem pašiem jāapzina kontaktpersonas
Laikā, kad daudzas Eiropas Savienības valstis pastiprina vai atjauno ierobežojošos pasākumus Covid-19 izplatības samazināšanai, ar jauniem izaicinājumiem saskaras arī tās valstis, kurās pavasarī slimības izplatība nebija tik liela. Slimnīcu gultu un medicīniskā personāla trūkums, ekonomiskā lejupslīde un politiskā sāncensība ir tikai daži no aspektiem, kurus izkristalizējuši šie krīzes apstākļi. Tikmēr Eiropas Savienības līmenī joprojām notiek diskusijas par ekonomikas atveseļošanai paredzētā finansējuma atbrīvošanu, bet Eiropas Centrālā banka uzsver, ka rīkoties ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk.
Liepājas reģionālajā slimnīcā šobrīd septiņi Covid-19 slimnieki
Liepājas reģionālajā slimnīcā šobrīd septiņi Covid-19 slimnieki
Liepājas reģionālajā slimnīcā šobrīd ārstējas septiņi pacienti, kuriem konstatēta Covid-19, tāpēc nācies paplašināt to daļu, kas paredzēta šo pacientu uzņemšanai. Kaut arī šobrīd situācija ir stabila un notiek plānveida operācijas, tomēr saistībā ar vīrusa izplatīšanos mediķi savos izteikumos ir piesardzīgi. Ar Covid-19 viens inficētais konstatēts arī Liepājas reģionālās slimnīcas medicīnas personāla vidū, līdz ar to izolācijā atrodas vēl trīs slimnīcas darbinieki.
Oktobris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8