Norāda uz vilcināšanos NMPD mediķiem nodrošināt atvieglotu pieeju veselības aprūpei
Norāda uz vilcināšanos NMPD mediķiem nodrošināt atvieglotu pieeju veselības aprūpei
Kvalitatīvas un pilnvērtīgas veselības apdrošināšanas trūkums virknei veselības aprūpē nodarbināto jau sen izgaismota kā problēma. Lai virzītos situācijas risināšanas virzienā, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) kopā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Veselības ministriju jau ilgāku laiku strādā pie modeļa, kas ļautu dienesta darbiniekiem pie atsevišķiem veselības aprūpes pakalpojumiem tikt paātrinātā kārtībā.
Daugavpils, visticamāk, arī atcels 18. novembra uguņošanu; Jelgava vēl domā
Daugavpils, visticamāk, arī atcels 18. novembra uguņošanu; Jelgava vēl domā
Šogad atcelti daudzi tradicionālie valsts svētku pasākumi. Jau zināms, ka nenotiks militārās parādes un svētku uguņošana Rīgā, 11. novembra krastmalā, kā arī pie Brīvības pieminekļa nevarēs vērot amatpersonu svētku uzrunas. Gan Rīgā, gan citās pašvaldības plānots rīkot dažādus koncertus iekštelpās, kā arī kino seansus ar ierobežotu apmeklētāju skaitu. Tāpat pašvaldības plāno radīt attālinātas svētku norišu vērošanas iespējas.  
Zviedrijas izglītības ministre: Skolu aizvēršana atstātu ļoti negatīvu ietekmi
Zviedrijas izglītības ministre: Skolu aizvēršana atstātu ļoti negatīvu ietekmi
Viena no jomām, ko visai pamatīgi ir ietekmējis koronavīruss, ir izglītības sistēma. Daudzās Eiropas Savienības valstīs notiek attālinātā mācīšanās, kas ne vienmēr tiek uzskatīta par efektīvāko mācību vielas apguves veidu. Viena no valstīm, kas skolas ir paturējusi atvērtas, ir Zviedrija, tāpēc šīs valsts izglītības sistēma un zviedru skolēni ir bijuši mazāk ietekmēti. Šādu pārliecību intervijā Latvijas Radio pauda Zviedrijas izglītības ministre Anna Ekstrēma. Lai gan pēc zviedru domām skolu aizvēršana atstātu ļoti negatīvu ietekmi, ministre atzīst – ja situācija kļūtu daudz sliktāka un tas būs nepieciešams, tad valdībai ir šādas rīcības iespēja un tā nekavēsies šādu lēmumu pieņemt.
ES notikumu TOP3: «Brexit» , Covid-19 un Saharova balva
ES notikumu TOP3: «Brexit» , Covid-19 un Saharova balva
Palielinoties ar koronavīrusu inficēto personu skaitam, arvien vairāk Eiropas valstu sāk domāt par jauniem ierobežojošiem pasākumiem, slēdzot bārus un restorānus, ieviešot komandantstundas vai plānojot ilgstošu karantīnu. Covid-19 ietekme uz reģionu rada arvien lielākas bažas un neskaidrību arī par nākotni. Viena no valstīm, kam neskaidrība ir divkārša, ir Lielbritānija, kura tā arī nav vienojusies ar Eiropas Savienību (ES) par turpmākajām attiecībām pēc 1. janvāra. Tieši par šo jautājumu šajās dienās spriež arī Eiropas Savienības līderi. Šīs nedēļas TOP3 šoreiz ir “Brexit”, Covid-19 ietekme uz Eiropas reģioniem, kā arī Saharova balvas nominanti.
Oktobris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8