Kas tad aizstāvēs, ja ne mēs paši - Barikāžu piemiņa Latgalē
Kas tad aizstāvēs, ja ne mēs paši - Barikāžu piemiņa Latgalē
Ar nelielu bezatbildību, jaunības trakumu un ģimenes atstāšanu Ilūkstē Gunārs Strods, viens no kādreizējā kolhoza "Zemgale" darbiniekiem, 1991. gadā pašaizliedzīgi devās sargāt Zaķusalu no brīvības pretiniekiem, no militāriem uzbrukumiem, no omoniešiem. 
Skolu pagalmos ugunskuri –  Preiļos barikādes atceras kopā ar jauno paaudzi
Skolu pagalmos ugunskuri – Preiļos barikādes atceras kopā ar jauno paaudzi
Preiļos šogad barikāžu atceres dienai veltītā akcijā vienojas jaunākā paaudze. Visas šīs nedēļas garumā skolu pagalmos kurināti ugunskuri, skanēja dziesmas un atmiņu stāsti. Vēstures un lietišķās mākslas muzejs barikāžu piemiņas pasākumus šaipus organizē visus 33 gadus un ikreiz par tā laika liecībām vēsta tieši bērniem un jauniešiem.

Barikādes ir mūsu un visas Latvijas brīvības cena – uzsver 1991. gada barikāžu dalībnieki no Preiļu novada. Preiļu 2. vidusskolas pagalmā viņi simboliski iededz ugunskuru un dalās atmiņās. Skolēniem lielākais pārsteigums – latviešu valodas un literatūras skolotājas Žannas Ļebedevičas pieredze. Tolaik viņa bija 5. kursa studente, kas atbalstīja televīzijas torņa Zaķusalā aizsargus:
FOTO un VIDEO: Barikāžu aizstāvju atceres dienas notikumi
FOTO un VIDEO: Barikāžu aizstāvju atceres dienas notikumi
Ar plašu pasākumu programmu šonedēļ Latvijā atcerējās Barikāžu laiku, kas piedzīvots pirms 33 gadiem. Sestdien šo nedēļu noslēdza koru sadziedāšanās Doma laukumā un koncerts "Iet un nākt" Rīgas Doma baznīcā. Dienas gaitā varēja sekot līdzi arī ugunskura aizdedzināšanai, amatpersonu uzrunām un ziedu nolikšanai Bastejkalnā un pie Brīvības pieminekļa. 
Sargāja valdi, pastu, avīžu redakcijas un TV torni – arī Liepājā atceras barikāžu laiku
Sargāja valdi, pastu, avīžu redakcijas un TV torni – arī Liepājā atceras barikāžu laiku
Janvāra barikādes pirms 33 gadiem notika ne tikai Rīgā, bet arī Kuldīgā un Liepājā. Liepājā bāzējās iespaidīgs padomju armijas karaspēks, kas situāciju padarīja daudz bīstamāku. Liepājā un tās apkārtnē bija dislocētas vairāk nekā 300 karaspēka daļas, visvairāk Karostā un Ziemas ostā. Liepājā pilsētnieki un apkārtnes iedzīvotāji sargāja pilsētas valdi, pastu, laikrakstu redakcijas un televīzijas torni.
Barikāžu tests: Noskaidro, cik daudz zini par 1991. gada janvāra notikumiem!
Barikāžu tests: Noskaidro, cik daudz zini par 1991. gada janvāra notikumiem!
Pirms trīsdesmit viena gada desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju stājās uz barikādēm, lai nosargātu atjaunotās valsts neatkarību. Varbūt arī jūs bijāt uz barikādēm vai piedzīvojāt šos notikumus caur radio un televīziju. Iespējams, jums nav apzinātu atmiņu par barikādēm vai arī nemaz nebijāt dzimuši, esat par tiem dzirdējuši stāstos. Abējādi – esam sagatavojuši testu, kurā jums ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas par barikāžu laiku 1991. gada janvārī.
Barikāžu atceres programmā šogad – tiešsaistes pasākumi un Gunāra Astras pieminekļa atklāšana
(papil...
Barikāžu atceres programmā šogad – tiešsaistes pasākumi un Gunāra Astras pieminekļa atklāšana (papildināts)
Šobrīd aprit 31 gads, kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem. "Barikādēm 31" programma īpaši veidota visu pasākumu baudīšanai tiešsaistē 1991. gada barikāžu muzeja "Facebook" lapā, sociālajos tīklos un Latvijas medijos. Tāpat muzeja mājaslapā virtuāli var izstaigāt visu muzeju, ka arī apskatīt jauno izstādi, informēja 1991. gada barikāžu muzeja pārstāvji.
Mazajā ģildē skanēs barikāžu aizstāvju atceres koncerts «Ar dziesmu dzīvībā»
Mazajā ģildē skanēs barikāžu aizstāvju atceres koncerts «Ar dziesmu dzīvībā»
Pieminot 1991. gada barikāžu laiku, Mazajā ģildē 20. janvārī pulksten 18.00 notiks atceres dienas koncerts “Ar dziesmu dzīvībā”, informēja organizatori. Koncertā piedalīsies koris “Sonore”, diriģenti Andis Groza un Andris Pujāts, koncertmeistare Evija Auziņa. Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.