Sports / Skeletons
Latviešu skeletonistiem Eiropas kausa posmā Siguldā medaļu birums
(papildināts)
Latviešu skeletonistiem Eiropas kausa posmā Siguldā medaļu birums (papildināts)
Latvijas skeletonistes Endija Tērauda un Dārta Zunte sestdien Siguldā notiekošajā Eiropas kausa ceturtajā posmā izcīnīja attiecīgi zelta un sudraba medaļas. Zelts arī vīriešu konkurencē - to izcīnīja Krists Netlaus, savukārt Mārtiņam Muižniekam nācās samierināties ar bronzu, liecina organizatoru informācija.
Latvijas jaunajiem skeletonistiem izmaiņas noteikumos nākušas par labu
Latvijas jaunajiem skeletonistiem izmaiņas noteikumos nākušas par labu
Lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi smagākajiem nācās nomest ķermeņa svaru vai veikt izmaiņas savā braucamajā. Treneris Dainis Dukurs jau atzinis, ka izmaiņas traucējot, jo kamanas vadīt grūtāk. Bet pie tā ir jāpierod, un tas ir tikai laika jautājums.
Martins Dukurs Pasaules kausa sezonu iesāk ar sudrabu. Spilgtākie brīži
(papildināts)
Martins Dukurs Pasaules kausa sezonu iesāk ar sudrabu. Spilgtākie brīži (papildināts)
Beidzot starts skeletona sezonai – ASV, Leikplesidā pirmais Pasaules kausa posms, kurā dalību ņem Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri. Martins pirmajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, bet Tomass ierindojās sestajā vietā. Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Aksels Jungks, bet bronzas godalga krievam Aleksandram Tretjakovam.
Latvijas skeletonisti gatavojas jaunajai sezonai
Latvijas skeletonisti gatavojas jaunajai sezonai
Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē jau nedēļu rosās sportisti no visas pasaules, kuri sāk gatavošanos jaunajai sezonai. Viņu vidū arī Latvijas vadošie vīru skeletonisti Martins un Tomass Dukuri. Brāļiem pagājušā sezona noslēdzās uz dažādām notīm – vienam zelta medaļa pasaules čempionātā, otram sāpīga kļūda, kas liedza kaklā kārt kādu no medaļām.
Brāļu Dukuru treneru kolektīvam pievienojies austrietis Gūgenbergers
Brāļu Dukuru treneru kolektīvam pievienojies austrietis Gūgenbergers
Pasaulē titulētāko skeletonistu - brāļu Martina un Tomas Dukura - treneru kolektīvam pievienojies austrietis Matīass Gūgenbergers, aģentūrai LETA apstiprināja sportistu treneris un tēvs Dainis Dukurs. 34 gadus vecais austrietis skeletonistiem būs treneris trasē.
FOTO: Ar sportistu klātbūtni notikusi dokumentālās filmas «Dukuru zelta līnija» pirmizrāde
FOTO: Ar sportistu klātbūtni notikusi dokumentālās filmas «Dukuru zelta līnija» pirmizrāde
Ceturtdien kultūras centrā „Siguldas devons” notika Latvijas Televīzijas dokumentālās filmas „Dukuru zelta līnija” pirmizrāde. Pasākumā klāt bija gan Dukuru ģimene, gan filmas veidotāji, gan skeletona līdzjutēji un siguldieši.  Dāvids Ernštreits un Linda Olte savā filmā skaidro Martina Dukura fenomenu – viņa un visas Dukuru ģimenes apbrīnojamās darbspējas, motivāciju, ziedošanos un aizrautību.
Jaunākie
Interesanti