Sports / Bobslejs
VIDEO no Kēnigszē: Melbārdis pateicīgs stūmējiem un vaino savas kļūdas
VIDEO no Kēnigszē: Melbārdis pateicīgs stūmējiem un vaino savas kļūdas

Bobsleja pilots Oskars Melbārdis sestdien Kēnigszē trasē sasniedza 3.vietu pēc pirmajiem diviem braucieniem pasaules čempionātā un sarunā Latvijas Televīzijā atzina, ka ir pateicīgs saviem stūmējiem par teicamu darbu. Viņš gan arī bija kritisks par paša pieļautajām kļūdām, bez kurām līderi būtu vieglāk noķerami.

Bobslejistu treneris Prūsis: Vācu sistēmai esam kā skabarga pakaļā
Bobslejistu treneris Prūsis: Vācu sistēmai esam kā skabarga pakaļā

Bobslejs kā sporta veids ir vāciešu pārvaldīta industrija, kur latvieši daudzās lietās ir tikai traucēklis, intervijā Latvijas Televīzijai pastāstīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Pirms bobslejistu starta vāciešiem tik pateicīgajā Kēnigszē trasē treneri pārņēmusi rutīnas sajūta, un viņš neslēpj, ka labprātāk būtu devies uz pasaules čempionātu Sočos vai pat jebkurā citā Vācijas trasē.

Medaļotie Kanādas bobslejisti pateicīgi par tehnisko noteikumu izmaiņām
Medaļotie Kanādas bobslejisti pateicīgi par tehnisko noteikumu izmaiņām

Kanādas bobslejisti daudzus pārsteidza ar labiem panākumiem pasaules čempionātā Kēnigszē trasē, kur Džastina Kripsa ekipāža svētdien izcīnīja sudraba medaļu, bet Nika Poloniato divnieks ieguva 5.vietu. Kripss un viņa stūmējs Džese Lumsdens pēc panākuma Kanādas medijiem teica, ka ļoti svarīgas bija Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) ieviestās izmaiņas tehniskajā reglamentā, kas ļāvis līdzsvarot komandu spēkus.

VIDEO: Latvijas bobslejisti piesakās cīņai par medaļām pasaules čempionāta pirmajā dienā
(papildināt...
VIDEO: Latvijas bobslejisti piesakās cīņai par medaļām pasaules čempionāta pirmajā dienā (papildināts)

Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas pēc pirmās sacensību dienas saglabā labas izredzes pacīnīties par medaļām pasaules čempionātā Kēnigszē trasē, kur Latvijas spēcīgāko pilotu bobsleja divnieki sestdien ieņēma attiecīgi 5. un 6.vietu, liecina organizatoru informācija. Medaļu sadalījums kļūs zināms svētdien pēc vēl diviem braucieniem. 

Parabobsleja pilots Klots izcīna pasaules čempiona titulu
Parabobsleja pilots Klots izcīna pasaules čempiona titulu

Latvijas parabobsleja pilots Arturs Klots svētdien Švieicē Sanktmoricas trasē izcīnīja pasaules čempiona titulu, esot pārliecinoši labākais četru braucienu summā, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Ekmanis: Nebūs viegli bobslejā panākt tehnisko noteikumu stingru ievērošanu
Ekmanis: Nebūs viegli bobslejā panākt tehnisko noteikumu stingru ievērošanu

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis pirmdien Latvijas Radio pauda apņēmību starptautiskajā federācijā panākt tehnisko prasību stingrāku ievērošanu augstākā līmeņa sacensībās, lai arī bobsleja lielvalstis ar citiem sacenstos pēc vienādiem noteikumiem. Tomēr viņš ir pārliecināts, ka nebūs viegli panākt vienlīdzību bobslejā, kas ir arī tehnoloģiski inovatīvs sporta veids. 

VIDEO: Ķibermanim zelts, Melbārdim sudrabs Sanktmoricā
(papildināts)
VIDEO: Ķibermanim zelts, Melbārdim sudrabs Sanktmoricā (papildināts)

Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks Sanktmoricā notiekošajā Pasaules kausa posmā izcīnīja pirmo zeltu savā karjerā, savukārt Oskara Melbārža četrinieks stājās uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, liecina organizatoru informācija. Uģa Žaļima četrinieks ierindojās 18. pozīcijā.

VIDEO: Ķibermaņa un Melbārža bobsleja divniekiem mazliet pietrūkst līdz pjedestālam Sanktmoricā
(pap...
VIDEO: Ķibermaņa un Melbārža bobsleja divniekiem mazliet pietrūkst līdz pjedestālam Sanktmoricā (papildināts)

Pilota Oskara Ķibermaņa vadītais bobsleja divnieks sestdien Sanktmoricā, Šveicē, izcīnīja 5.vietu Pasaules kausa posmā. Oskara Melbārža divnieks atpalika sekundes simtdaļu un noslēdza sešinieku, bet Uģa Žaļima ekipāža sasniedza 10.vietu. Ķibermaņa un Melbārža divniekiem neizdevās noturēt pirmajā braucienā dalīto trešo pozīciju.

Melbārža četrinieks turpina uzvaru gājienu Sanktmoricā
Melbārža četrinieks turpina uzvaru gājienu Sanktmoricā

Oskara Melbārža pilotētais četrinieks svētdien Eiropas kausa sacensībās Sanktmoricā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, liecina organizatoru informācija. Tādējādi latviešiem ir izdevies atkārtot iepriekšējo dienu panākumus.

Jaunākie
Interesanti