Sports / Balvas
Izvēlies gada populārāko Latvijas sportistu un nobalso šeit
(papildināts)
Izvēlies gada populārāko Latvijas sportistu un nobalso šeit (papildināts)
Latvijas Gada balvas sportā šogad pasniegs vairākās nominācijās, bet savu viedokli par valstī populārāko sportistu ir aicināts izteikt ikviens, kam nav vienaldzīgi izcilu personību sasniegumi. Portālā LSM.lv var nobalsot par gada populārāko sportistu, izvēloties savu favorītu visaugstākā līmeņa atlētu vidū.
Nosauc nominantus «Gada Balvai sportā 2019»; starp nominantiem arī pērn uzvarējusī Sevastova
(papild...
Nosauc nominantus «Gada Balvai sportā 2019»; starp nominantiem arī pērn uzvarējusī Sevastova (papildināts)
Ceturtdien tika paziņoti “Latvijas Gada balva sportā 2019” nominanti deviņās dažādās nominācijās, bet paralēli tam pie balvām tiks arī pasniegta balva arī gada sporta skolotājam, kuru noteiks Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī tiks pasniegta Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva un Artūra Vaidera piemiņas balva labākajam sporta žurnālistam 2019. gadā. Apbalvošanas ceremonija notiks 19. decembrī Latvijas Televīzijā.
Nobalso šeit par gada populārāko sportistu
(papildināts)
Nobalso šeit par gada populārāko sportistu (papildināts)
Latvijas Gada balvu sportā populārākā sportista nominācijā pasniegs pēc rezultātiem līdzjutēju balsojumā, kas noslēgsies pasākuma ceremonijas laikā piektdien tiešraidē LTV1 un portālā LSM.lv. Uz balvu turpina pretendēt motosportists Pauls Jonass, tenisiste Anastasija Sevastova un autosportists Reinis Nitišs.
Uz gada populārākā sportista balvu pretendē Jonass, Sevastova un Nitišs
Uz gada populārākā sportista balvu pretendē Jonass, Sevastova un Nitišs
Motosportists Pauls Jonass, tenisiste Anastasija Sevastova un autosportists Reinis Nitišs pretendē uz gada populārākā sportista balvu, kuras ieguvējs piektdien vakarā kļūs zināms finālbalsojumā Latvijas Gada balvas sportā tiešraides laikā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.
Uz Latvijas populārākā sportista titulu labākas izredzes piecu sporta veidu pārstāvjiem
Uz Latvijas populārākā sportista titulu labākas izredzes piecu sporta veidu pārstāvjiem
Balsojumā par gada populārāko sportistu Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv labākās pozīcijās izvirzījušies seši atlēti - motokrosa braucējs Pauls Jonass, svarcēlāja Rebeka Koha, bobslejists Oskars Melbārdis, autosportists Reinis Nitišs, tenisiste Anastasija Sevastova un vēl viens motosporta pārstāvis Kaspars Stupelis (nosaukti alfabēta secībā).
Ātrslidotāju Silovu un dambretisti Golubevu nosauc par gada sportistiem Rīgā
Ātrslidotāju Silovu un dambretisti Golubevu nosauc par gada sportistiem Rīgā
Par Rīgas labāko sportistu 2018.gadā atzina Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs 4.vietu ieguvušo ātrslidotāju Haraldu Silovu, bet galvaspilsētas labākās sportistes titulu nopelnīja Eiropas čempione dambretē Zoja Golubeva, ceturtdien informēja pasākuma “Rīgas sporta laureāts” organizatori. Par gada labāko sportisti ar invaliditāti kļuva paravieglatlēte Diāna Dadzīte. 
Nosaukti «Latvijas Gada balvas sportā 2018» nominanti
(papildināts)
Nosaukti «Latvijas Gada balvas sportā 2018» nominanti (papildināts)
Otrdien tika nosaukti "Latvijas Gada balvas sportā 2018" nominanti, kurus izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK), Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvji, kā arī Latvijas sporta žurnālisti, sporta federācijas un citi nozares eksperti. Labākie tiks noskaidroti vairākās nominācijās, un uzvarētājus svinīgi apbalvos pasākumā, kas risināsies 21. decembrī – tiešraide LTV un replay.lv.
Kamaniņu sporta veterāns Ķuzis saņems balvu par mūža ieguldījumu
Kamaniņu sporta veterāns Ķuzis saņems balvu par mūža ieguldījumu
Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems kamaniņu sporta veterāns Valdis Ķuzis, kurš savulaik augstā līmenī startēja kā sportists, bet pēc atlēta karjeras noslēguma gūto pieredzi lika lietā prasmīga mehāniķa amatā, otrdien informēja Latvijas gada balvas sportā organizatori. 73 gadus vecais Ķuzis ir arī starptautiskas kategorijas tiesnesis.
Iemesli, kādēļ Jeļena Ostapenko varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Jeļena Ostapenko varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Jeļenai Ostapenko sezonas beigu posms pagāja apcerīgākā noskaņojumā, jo galvenais tenisistei bija sadziedēt traumu, lai janvārī uzreiz spētu ielēkt lielo turnīru apritē. Arī aizejošajā gadā Ostapenko bija panākumi, ko ar lepnumu ierakstīt savā sportistes CV. Martā pirmoreiz Latvijas tenisa vēsturē sasniegts TOP 5 pasaules rangā, vasarā prestižajā Vimbldonas čempionātā 21 gadu vecā spēlētāja iekļuva pusfinālā, bet "Premier" turnīru līmenī martā spēlēja finālā Maiami. Nozīmīgs spēks Jeļena ir Latvijas izlasē, kas ar viņas palīdzību atgriezusies Pasaules grupā Federācijas kausa izcīņā.
Izvēlies savu gada populārāko sportistu un nobalso šeit
Izvēlies savu gada populārāko sportistu un nobalso šeit
Latvijas gada balvas sportā šogad pasniegs 17 nominācijās un laureātus izvēlēsies dažādas žūrijas, bet viens apbalvojums būs īpašs, jo tā ieguvēju noteiks līdzjutēji, tātad katrs, kam nav vienaldzīgi atlēti, kas pārstāv mūsu valsti uz pasaulē lielākajām sporta skatuvēm. Ikviens ir aicināts portālā lsm.lv nobalsot par gada populārāko sportistu, kura sasniegtie rezultāti un attieksme ir raisījušas vispozitīvākās emocijas, kas saviļņojušas līdz sirds dziļumiem.
Iemesli, kādēļ Reinis Nitišs varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Reinis Nitišs varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Reinis Nitišs aizvadītajā sezonā kļuva par Eiropas rallijkrosa čempionu "Supercar" klasē, kas vēl nav maksimums, ko 22 gadus vecais jēkabpilietis gribētu sasniegt. Tomēr uzvara kontinenta meistarsacīkšu ieskaitē komunikablajam latvietim ļāva atgūt cīņassparu un optimismu par nākotni, lai karjeras turpinājumā pieņemtu vēl lielākus izaicinājumus. Uzvaras trijos no pieciem Eiropas čempionāta posmiem, tostarp septembrī Rīgā, ir nopietns pierādījums Reiņa meistarībai un augstākā līmeņa pilota prasmēm.
Iemesli, kādēļ Mairis Briedis varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Mairis Briedis varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Latvijas boksa flagmanim Mairim Briedim gads izvērtās spilgtiem notikumiem bagāts, un tūkstošiem līdzjutēju klātienē iedvesmojās no viņa cīņas "Arēnā Rīga" Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā. Lai gan janvārī aizraujošā un spēkos līdzvērtīgā cīņā pret Oleksandru Usiku tika piedzīvots zaudējums, gada turpinājums sportistam izvērtās panākumiem bagātāks, un Brieža trofeju kolekciju papildināja Pasaules boksa padomes (WBC) Dimanta josta.
Iemesli, kādēļ Rebeka Koha varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Rebeka Koha varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Spožu sacensību gadu aizvadījusi Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha, plūcot laurus gan pieaugušo, gan junioru konkurencē, kur 20 gadu vecā ventspilniece startēja pēdējo sezonu. Ar zelta medaļām bagāžā Koha atgriezās gan no Eiropas un pasaules junioru čempionātiem, gan Eiropas meistarsacīkstēm pieaugušo konkurencē. Savukārt pasaules čempionātā pieaugušajiem apņēmīgā sportiste otro gadu pēc kārtas kļuva par bronzas laureāti. 
Iemesli, kādēļ Oskars Melbārdis varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Oskars Melbārdis varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Lai Latvijas medaļu krātuve Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs nepaliktu tukša, februārī parūpējās bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kura pilotētā divnieka ekipāža izcīnīja bronzu. Liels izaicinājums Melbārdim bija jau tikšana līdz olimpiskajam startam, jo par nopietnu šķērsli kļuva veselības problēmas, par kurām neviens tobrīd izlasē publiski nerunāja. Oskars ir apņēmies turpināt bobslejista karjeru, kurā viņam vēl jāsagaida arī Soču olimpiskās zelta medaļas pasniegšana pēc Krievijas kvarteta diskvalifikācijas.
Iemesli, kādēļ Martins Dukurs varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Martins Dukurs varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Viens no pieredzējušākajiem un titulētākajiem Latvijas ziemas sporta atlētiem Martins Dukurs 2018. gadu savā sportista bilancē neierakstīs panākumu sadaļā, tomēr viens no pasaules skeletona līderiem pēc pārdomu brīža izlēma turpināt karjeru sportā un cīnīsies par olimpiskā sapņa piepildījumu. Arī pēc palikšanas bez medaļas Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs Martins palika uzticīgs saviem līdzjutējiem un ar mediju starpniecību stāstīja par piedzīvoto, lai gan tobrīd droši vien būtu gribējis būt vienatnē ar sevi.
Iemesli, kādēļ Tīna Graudiņa varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Iemesli, kādēļ Tīna Graudiņa varētu kļūt par gada populārāko sportistu
Pludmales volejboliste Tīna Graudiņa 2018. gadā apliecināja piederību pasaulē spēcīgāko spēlētāju lokam, ko pierāda nopelnītā Pasaules tūres sezonas labākās debitantes balva. Augstu sasniegumu sportu viņa apvieno ar mācībām ASV augstskolā, kas 20 gadu vecajai spēlētājai nav liedzis sasniegt augstvērtīgus rezultātus. Graudiņa pārī ar Anastasiju Kravčenoku kļuva par U-22 Eiropas vicečempionēm, sasniedza Eiropas "Masters" līmeņa turnīra finālu, kā arī dalīja 5. vietu augsta līmeņa sacensībās Pasaules tūrē.
Jaunākie
Interesanti