Pasaules dabas fonda eksperte Elīna Pekšēna aicina izvēlēties pēc iespējas bioloģiski audzētu un vietējā ražojuma pārtiku.
"Veids, kā tā tiek audzēta, cik tālu tā transportēta un kā transportēta, nosaka, cik liela ietekme uz vidi ar to ir radīta. Mēs aicinām vairāk gatavot dažādus dārzeņu ēdienus, varbūt izvērtēt, cik daudz gaļas mēs vēlamies. Droši ēdam vietējās saldūdens zivis, karpas, asarus, līdakas - mērķis būtu mazināt spiedienu uz tām populārākajām sugām, ko mēs bieži vien, ejot veikalā, pirmās ņemam, piemēram, lasi vai tunzivis. Vēl viena lieta, kas ir ļoti Ziemassvētkiem atbilstoša - dalīties ar ēdienu. Tas ir tāds ieteikums visa gada garumā, bet Ziemassvētki ir brīnišķīgs laiks, kad ar to sākt. Tas ir arī veids, kā izvairīties no pārtikas atkritumu liekas radīšanas," saka Pekšēna.