“Spilvas” ražošanai gurķi tiek iepirkti trīs kategorijās: 6-9 cm; 8-10 cm un līdz 14 cm garumā. Pirmie divi izmēri paredzēti marinētu gurķu produktiem, kuros pilnīgai burciņu piepildīšanai ir nepieciešami noteikti izmēri. Savukārt garākie gurķi (līdz 14 cm) paredzēti salātu produkcijas ražošanai – “Latgales salātu” un “Mednieku salātu” pagatavošanai.
“Lai mēs varētu izmantot ražošanā, piegādātajiem gurķiem jābūt veseliem, nesavītušiem, ar mazām sēklām, bez ziediņiem un augļkātiņiem, bez kaitēkļu bojājumiem un puves. Protams, gurķiem jābūt zaļā krāsā, bez dzeltējuma, kā arī bez svešām piegaršām un smaržām,” par nosacījumiem informē “Spilvas” Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.
Tāpat uzņēmuma ražošanai ir nepieciešami tumši zaļi kabači. To garums nav ierobežots, bet diametrs – līdz 9 cm un augļkātiņa garums – līdz 1 cm. “Arī attiecībā uz kabačiem ir savas specifiskas prasības. Tiem jābūt svaigiem, nesavītušiem, ar plānu, mīkstu miziņu un, protams, bez mehāniskiem, kaitēkļu vai augu slimību izraisītiem bojājumiem,” tā “Spilvas” Iepirkumu nodaļas vadītāja. No aktuālā kabaču iepirkuma paredzēts gatavot “Spilvas” produktu “Kabači adžikā”.
Kopējais gurķu iepirkuma apjoms “Spilvā” šogad paredzēts 161,7 tonnu apjomā, kas ir 11% vairāk nekā pirms gada. Kabaču iepirkuma plāns ir 53,5 tonnas; tas savukārt veido 45% pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. Kopējais 2014.gada ražas dārzeņu, augļu un ogu iepirkums plānots 736,8 tonnu apjomā.
Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums “Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; salātu mērces; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.