Dienas ziņas

Kandavā vāc ziedojumus kaķu mājām

Dienas ziņas

«Skonai» iedvesmo un rada piecus gadus

Slēpošanas kalni gaida stabilu ziemu

Slēpošanas kalni gaida stabilu ziemu

Līdz šim laika apstākļi Latvijā vairāk raksturīgi rudenim. Kalnu slēpošanas trasēs veidot mākslīgā sniega klājumu tā arī nav izdevies uzsākt. Vien Gaiziņkalnā slēpošanas trases pirms Ziemassvētkiem izdevās atvērt, pirmo reizi izmantojot tikai dabīgo sniegu.     

Žagarkalnā Cēsīs sniega lielgabali jau sagatavoti darbam. Šeit strādājošie ik dienu rūpīgi seko līdzi laika prognozēm cerībā, ka beidzot gaisa temperatūra sasniegs vismaz -2,5 grādu atzīmi, lai varētu sākt ražot mākslīgo sniegu.

Žagarkalna tehniskais direktors Māris Zvīnis vērtē, ka Latvijas ziemas ir ļoti nestabilas. Liela ietekme ir blakus esošajai Baltijas jūrai, no kuras siltās gaisa masas pie mums rada biežus atkušņus un slapjdraņķus, tāpēc ziema Latvijā ir jāķer aiz astes.

Tikmēr Latvijas augstākajā vietā Gaiziņā slēpošanas sezonu izdevies atklāt jau pirms trim  nedēļām. Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz kalnu nogāzēs izmantots tikai dabīgais sniegs.

Slēpošanas kompleksa “Gaiziņš” saimnieks Juris Stradiņš stāstīja, ka ir cītīgs darbs ieguldīts, sniegs, kas uzkrita, tika uz trases safrēzēts, piespiests, iesaldēts. “Tāpat arī nākamais, un tā izveidojām visu sniega kārtu, kas bija kopumā 10–15 centimetru,” sacīja Stradiņš.

Pirms divām dienām gan trases atkušņa dēļ slēgtas, taču apsaimniekotājs cer, ka ziema vēl tikai priekšā.

Arī Žagarkalnā cer, ka šogad izdosies baudīt ziemas priekus, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka janvārī un februārī laika apstākļi tomēr ir labvēlīgi kalnu slēpošanai.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt