Septembrī aicina biežāk izvēlēties bioloģiski sertificētus produktus

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija aicina septembrī, ko starptautiski atzīmē kā bioloģiskās pārtikas mēnesi, pievērst uzmanību bioloģiskās pārtikas marķējumam un biežāk izvēlēties bioloģiski sertificētus produktus. 

Tā ir iespēja sagādāt savas ģimenes galdam augstvērtīgus produktus, vienlaikus ar katru pirkumu novērtējot bioloģisko ražotāju darbu un atbalstot biozemnieku pārliecību strādāt saskaņā ar dabu, uzskata asociācijā. 

Septembrī aicina biežāk izvēlēties bioloģiski sertificētus produktusLinda Zalāne

Asociācijas lauksaimniecības politikas eksperts Raivis Bahšteins akcentēja, ka Latvijā tāpat kā citviet pasaulē pēdējos gados pieprasījums pēc bioloģiskās pārtikas aizvien pieaug.

Bahšteins norādīja: “Globāli pieaugums ir milzīgs. Gadu no gada jau vairākas desmitgades arī Latvijā šī pārtika kļūst par aizvien ierastāku izvēli pircējiem. Reizēm šis bioloģiskās pārtikas pirkums ir kā katalizators tam, vai pircējs ir iedziļinājies vides problemātikā un domā par to, lai pasaule nepazustu cilvēces gremošanas traktā. Meklējot bioloģiskos produktus, ir ļoti viegli tos atrast pēc marķējuma – pēc zaļās eko lapiņas.”

Savukārt Latvijas bioloģiskos produktus iespējams atpazīt pēc preču zīmes “Latvijas eko produkts”, kuru var atpazīt pēc četru lapu āboliņa vai dzeltenā pakava, norādīja Bahšteins. 

Pašlaik Latvijā vairāk nekā 4000 zemnieku saimniecību ir bioloģiski sertificētas, kopā apsaimniekojot gandrīz 300 000 hektāru zemes jeb 15% no lauksaimniecības zemes Latvijā, un arī lielveikalu plauktos pašmāju bioloģiskie produkti ir aizvien plašākā klāstā. 

Tāpat tos iespējams pie zemniekiem iegādāties tirdziņos vai pasūtīt internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt