“Mēs turpinām sekot līdzi jaunākajām drošības prasībām, lai līdz minimumam samazinātu saslimšanas riskus. Tādu epidemioloģisko pasākumu īstenošana kā regulārā telpu dezinfekcija, personāla veselības pārbaude, distances un cilvēku skaita pie galdiņiem ievērošana jau ir kļuvusi par mūsu ikdienu. Līdz ar to ceram, ka visi kopīgiem spēkiem, rīkojoties atbildīgi, spēsim pandēmiju pārdzīvot,” pauda “Riviera” līdzīpašnieks un šefpavārs Jānis Sokolovskis.
KONTEKSTS:
Restorāns “Riviera”, kuru apmeklēja ar koronavīrusu saslimušie, bija nosūtījis savus darbiniekus Covid-19 testēšanai, kā arī veicis pilnu telpu dezinfekciju, aktīvi sadarbojoties ar Slimību profilakses un kontroles centru. Restorāns turpina darbību ierastajā režīmā, ievērojot visaugstākos drošības standartus.
Otrs restorāns, ko apmeklēja kompānija, kurā vēlāk atklāti Covid-19 saslimšanas gadījumi, “Aqua Luna”, arī testēja visus darbiniekus, bet līdz rezultātu saņemšanai restorāns tika slēgts. Arī visiem restorāna “Aqua Luna” darbiniekiem Covid-19 tests ir bijis negatīvs, un restorāns atsāks darbu.
Aizvadītajā nedēļā pieci Latvijā reģistrētie Covid-19 saslimšanas gadījumi saistīti ar kādu privātu izklaides pasākumu, bet kompānija apmeklēja arī publiskas vietas – restorānu “Aqua Luna”, Rīgā, Andrejostas ielā 5, 27. jūnijā, vakarā pēc pulksten 19.00, restorānu “Riviera”, Rīgā, Dzirnavu ielā 31, 28. jūnijā, vakarā pēc pulksten 19.00.
SPKC ieteica cilvēkiem, kuri šajā laikā apmeklēja šos restorānus, būt piesardzīgiem un uzmanīgi novērot savu veselības stāvokli, pie pirmajām elpceļu saslimšanas pazīmēm vērsties pie ģimenes ārsta vai pašiem pieteikties Covid-19 testam.