Rīta Panorāma

Mūzikas festivāls Tinte - Busulis, "Carnival Youth" un "Triānas parks"

Rīta Panorāma

Saulkrastu džeza festivāls turpina tradīcijas

Bulduru izstāžu namā marinēšanas konkurss

Māksla gurķoties. Izstādē Jūrmalā gardu un radošu marinējumu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laicīgās, īslaicīgās un garlaicīgās mākslas izstādes „Marināde 2” ietvaros, kura risināsies Bulduru Izstāžu namā no 20. jūlija līdz 31. augustam, notiek marinējumu konkurss ''Vētra 3-litru burkā''. Tajā ir divas nominācijas – „Marinas tante” un „Gandrīz Marinas tante”.

Izstāde „Marināde 2” ir starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles „Marīna” viena no satelītizstādēm.

„Marinādes” nosaukums un „Marinas tantes” tēls radies jau 2017. gadā, piedaloties pirmajā starptautiskajā jūras tematikai veltītās biennālē „Marina”. Pa šo laiku biennāle ir tikusi pie garumzīmes un kļuvusi par „Marīnu”, bet „Marināde” un „Marinas tante” ir palikušas uzticīgas savam sākotnējam nosaukumam un tēlam.

Nominācijā „Marinas tante” drīkst piedalīties personas, kuras pēc pases ir vārdā Marina. Bet nominācija „Gandrīz Marinas tante” drīkst piedalīties visi interesenti.

Lai piedalītos konkursā, laikā no 13. jūlija līdz 24. augustam Bulduru Izstāžu namā ir jāiesniedz trīs litru burka ar savu marinējumu. Klāt ir jāpievieno marinēšanas procesa apraksts un marinējuma nosaukums. Marinējuma sastāvam jābūt pārtikā lietojamam, radošam un vizuāli atraktīvam.

Izstādes pēdējā dienā būs burku apskate, tās taisīs vaļā un degustēs.

Izstāžu nama vadītāja Agnese Bule stāsta, ka gurķus audzē jau kādu laiku. Stādi nākuši no Bulduru dārzkopības skolas.

“Jūra ir sāļa, un riktīga marināde arī noteikti ir sāļa. Izrādās – veiksmīgi var gurķoties kūrortpilsētā. Pagājušajā gadā es jau sāku gurķoties Dubultu stacijā – lai iesildītos un tā tuvāk tautai, mēs mākslu un gurķus piedāvājam pa stacijām,” stāsta Bule.

“Marinēšana līdz šim bija bez mākslas, bet, kad sāku šeit [darboties] biennāles ietvaros, tas jau kļuva par mākslu. Galvenais ir skaidrs ūdens, skaidra galva, mīlestība, viss zaļais, kas pa rokai gadās, un galvenais – saaicināt labus ēdājus pēc tam,” stāsta pirmā Marinas tantes titula ieguvēja Andra Hince, kura tovasar samarinēja kādas 20 vannas gurķu..

Jau izsenis Marinas tante grozījās Baltijas jūras tuvumā un domāja, ko vēl labu varētu pasākt ar jūru. Jūras sāļo ūdeni taču varētu izmantot arī marinēšanai, viņa nevilšus iedomājās. Un ko vasaras vidū varētu marinēt? Protams, ka gurķus, jo Jūrmala ir izslavēta gurķošanās un citu atpūtas veidu kūrortpilsēta. Iesākumā Marinas tante meklēja jūras gurķus, bet viņai nekā neveicās, tāpēc nācās samierināties ar parastajiem mājas gurķīšiem. Priekšautu mugurā un uz priekšu – Marinas tante saberzēja rokas 2017. gada vasarā un marinēja tos uz nebēdu! Toties šovasar Jūrmalā sola lielu vētru. „Nu gan jūra izskalos kādu jūras gurķi”, klusi pie sevis bubina Marinas tante, cerot uz lielo lomu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti