«Latvijas Valsts ceļi» brīdina: Karstumā asfalta segums var būt slidens

Karstā laikā uzkarsīs arī autoceļu asfalta segums, tāpēc posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, un bedru labojumu vietās var veidoties izsvīdumi, kas var būt slideni, informēja uzņēmumā SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). 

Īpaša uzmanība ceļa stāvoklim un šiem izsvīdumiem ir jāpievērš motobraucējiem, kuriem var traucēt arī smilts, ar kuru tiek kaisītas izsvīdumu vietas.

LVC aicina satiksmes dalībniekus informēt par šādām vietām, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi apstrādāt svīduma vietu.

LVC atzīmēja, ka, autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz 50 grādus pēc Celsija, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām.

Lielākā izsvīdumu varbūtība ir uz tiem ceļiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī un kur bedres ir labotas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām, un ir daudz ielāpu vietu. Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes – jo intensitāte augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas, skaidroja LVC.

KONTEKSTS:

Pirmdien, 27. jūnijā, plkst. 12 visā Latvijā stājas spēkā sarkanais brīdinājums, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Brīdinājumā teikts, ka šodien laika posmā no plkst. 12 līdz plkst. 15 un arī rīt dienā Latvijā gaidāms ekstremāli stiprs karstums – vietām gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 33 grādiem. Tveice turpināsies vismaz līdz sestdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt