“Brunch garden” šefpavārs Mārcis Klatenbergs mediķiem ir pagatavojis vistu mērcē. Pusdienas, lai neatdziest, tiek ātri servētas un nonāks pie Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķiem, kuri strādā ar Covid-19 pacientiem.
“Darbs šajās nodaļās nav viegls, un cilvēkiem, kuri saņem šo maltīti tas ir ļoti nozīmīgi, jo viņi nekur nevar iziet ārā,” atzīst PSKUS galvenās māsas vietniece Lilija Antoņēviča.
Restorāni nāk pretī un maltītes gatavo par simbolisku samaksu. To nodibinājums “Hospis.lv” sedz no ziedojumiem. Taču atšķirībā no pavasara, tagad iespējas krietni sarukušas.
“Maltītes grib gatavot visi, jautājums ir, kur ņemt finanses. Maltītes cena ir 3,5 eiro. Mēs aicinām mūsu stipros Latvijas uzņēmumus ziedot,” pauda nodibinājuma “Hospiss LV” pārstāve Ilze Neimane-Nešpora. Viņa arī uzsvēra, ka uzņēmējiem šobrīd ziedot ir izdevīgi, jo 85% no noziedotajiem līdzekļiem tiek pielīdzināti nodokļu nomaksai.