Dienas ziņas

Slimnīcās ārstējas 510 covid pacienti

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Restorāni turpina ēdināt mediķus

Latvijas uzņēmumus aicina ziedot naudu mediķu maltītēm

Vairāki restorāni atsaukušies nodibinājuma “Hospiss LV” iniciatīvai un turpina gatavot maltītes tiem, kuru rokās pašlaik ir mūsu katra veselība. Taču atšķirībā no pavasara maltīšu skaits sarucis trīskārt un pagaidām pieejams vien Rīgas mediķiem, jo būtiski sarucis ziedotāju atbalsts. 

“Brunch garden” šefpavārs Mārcis Klatenbergs mediķiem ir pagatavojis vistu mērcē. Pusdienas, lai neatdziest, tiek ātri servētas un nonāks pie  Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķiem, kuri strādā ar Covid-19 pacientiem.

 “Darbs šajās nodaļās nav viegls, un cilvēkiem, kuri saņem šo maltīti tas ir ļoti nozīmīgi, jo viņi nekur nevar iziet ārā,” atzīst PSKUS galvenās māsas vietniece Lilija Antoņēviča.

Restorāni nāk pretī un maltītes gatavo par simbolisku samaksu. To nodibinājums “Hospis.lv” sedz no ziedojumiem. Taču atšķirībā no pavasara, tagad iespējas krietni sarukušas.

“Maltītes grib gatavot visi, jautājums ir, kur ņemt finanses. Maltītes cena ir 3,5 eiro. Mēs aicinām mūsu stipros Latvijas uzņēmumus ziedot,” pauda nodibinājuma “Hospiss LV” pārstāve  Ilze Neimane-Nešpora. Viņa arī uzsvēra, ka uzņēmējiem šobrīd ziedot ir izdevīgi, jo 85% no noziedotajiem līdzekļiem tiek pielīdzināti nodokļu nomaksai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Latvijā
Ziņas
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt