Lai kļūtu par saimniecību, kurā zemenes sārtojas jau aprīļa beigās vai maija sākumā, uzņēmums nogājis 17 gadu garu ceļu.
Saimnieks Ilmārs Gulbis stāsta, ka sākotnējā ideja bija atrast kādu papildu nodarbošanos esošajam auto krāsotāja darbam. Jo ilgāk nodarbojušies ar zemeņu audzēšanu, jo vairāk šķitis, ka mazāk par to ko zina.
Par profesionāliem zemeņu audzētājiem saimnieki sevi sauc no 2014.gada, un pašlaik uzņēmums ir viens no lielākajiem ogu ražotājiem Latvijā, bet lielākais zemeņu stādu audzētājs.
Uzņēmumā ražo arī saldētos jeb "frigo" stādus. Saimnieks atzīst, ka sadarbojas arī ar Latvijas zinātniekiem, lai atrastu Latvijai piemērotāko, un nemitīgi eksperimentē arī pats, lai ražu varētu ievākt pēc iespējas ilgāk. Pašlāk tas izdodoties no pavasara līdz pat rudenim.
"Tāpēc ir ļoti daudz to eksperimentu.
Mēs varam apskatīties, kā [audzē] Holandē, mēs varam lasīt, kā Holandē, bet jāatceras tā svarīgākā lieta, mēs neesam Holandē, mēs esam Latvijā," saka Gulbis.
Pašlaik uzņēmumā audzē 38 dažādu šķirņu zemenes, bet ik gadu nākot klāt jaunas. Jau pāris gadus Gulbis strādā pie tā, lai svaigas Latvijā audzētas zemenes būtu arī uz Ziemassvētkiem.
"Mēs ceram, ka mums izdosies, esam tuvu tam, lai oga būtu uz Ziemassvētkiem.
Neizdevās pirmajā reizē. Šogad vēl tas nenotiks, bet nākamgad būs," stāsta saimnieks.
Zemenes saimniecībā aug gan zem klajas debess, gan siltumnīcās substrātos. Lielākās raizes pašlaik esot lielais karstums, kas substrātus uzkarsējot virs 18 grādiem, un tie ir jādzesē.
"Es saku, kad sāk ražot , tad pie siltumnīcas esi kā pie govs piesiets, jābūt gatavam dzesēt substrātu, laist ūdeni iekšā. Substrāts labi, ka nav jāravē, vienmēr oga būs tīra, spīdīga," skaidro Gulbis.
"Migl Dārzi" ir ģimenes uzņēmums - tā nosaukumā ir paslēpušies ģimenes locekļu vārdu pirmie burti. Gulbis neslēpj, ka bieži vien zemenes līdz tirgum nemaz netiekot. Cilvēki mērojot ceļu pat tālāk nekā no Rīgas, lai tiktu pie ogām. Tas esot garants, ka zemenes tiešām augušas Latvijā.