Jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu sekmīgi nokārto 38% studējošo

Valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ziemas sesijā sekmīgi nokārtojuši 38% no studējošajiem – liecina apkopotā informācija pēc noslēgtās kvalifikācijas eksāmena rezultātu apstrīdēšanas iesniegumu izskatīšanas.

Kopumā no 72 studentiem, kas kārtoja eksāmenu, 22 studenti rezultātus apstrīdēja. No tiem 16 studentiem pēc apstrīdēšanas iesniegumu izskatīšanas vērtējums kādā no eksāmena jautājumiem tika mainīts.

Sekmīgu vērtējumu ieguvuši gan studenti, kuri eksāmenu kārtoja atkārtoti, jo vasaras sesijā nebija izdevies nokārtot kādu no eksāmena sastāvdaļām, gan studenti, kuri eksāmenu kārtoja pirmo reizi, kopā 27 studenti.

“Valsts vienotā eksāmena rezultāti arī pēc apstrīdēšanas iesniegumu izskatīšanas turpina uzrādīt līdzīgas tendences. (..) Jāturpina nopietns darbs visiem, ceļot jauno juristu profesionālās zināšanas Latvijā,” paziņojumā medijiem norādīja otrā eksāmena komisijas priekšsēdētāja, Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Maija beigās sāksies nākamais kvalifikācijas eksāmens, kurā varēs piedalīties arī sekmīgu vērtējumu neguvušie studenti. No tiem 44% kārtos visu eksāmenu, bet 56% to varēs kārtot vienā vai divās jomās.

Jurista eksāmenā piedalījās studenti no piecām augstskolām – Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Biznesa augstskolas "Turība", Latvijas Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Rīgas Stradiņa universitātes.

Sekmīgu vērtējumu eksāmenā ir guvuši Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes studenti.

Ziemas sesijas valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena teorētiskās daļas jautājumi un praktiskās daļas uzdevumi (kāzusi) ir publiski pieejami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt