Jelgavas Amatu skolas topošie pavāri pieredzējušas pasniedzējas vadībā var uzburt teju vai karaliskas pusdienas. Bet nākamajā mācību gadā paredzēts veidot pievienoto vērtību arī sieram. „Viņi varēs mēģināt ikdienā dažādus ēdienus, jo siers līdz šim mums tika izmantots diezgan maz ēdienos. Mēs jau domājam par saldajiem ēdieniem, par otrajiem ēdieniem. Mums idejas ir,” saka arodskolotāja Ligita Ziemele.
Līdz šim jaunie pavāri atsevišķos projektos sadarbojušies ar dažādiem uzņēmējiem, bet tagad noslēgts trīspusējs patstāvīgs sadarbības līgums ar vietējo uzņēmumu „Latvijas piens”. Lai gan pašreiz uzņēmumā darba roku netrūkst, viņuprāt, ir jādomā par nākotni un nedrīkst sūkstīties, ja pats neesi palīdzējis jauno kadru izveidošanā. „Ir ļoti svarīga tā pēctecība. Šobrīd mēs strādājam. Mēs esam stabili. Bet jautājums, kas nāks pēc mums. Vislabāk ir tad, ja tam bērnam jau no mazām dienām rādi un stāsti, kā tam ir jābūt,” saka SIA „Latvijas piens” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.
Sadarbības līgums paredz, ka „Latvijas piena” durvis jauniešiem būs atvērtas gan ekskursijām, gan praksei. Turklāt katru mēnesi Amatu skola bez maksas saņems 30 kilogramus siera. „Mēs dodam katru mēnesi kādu viņu uzņēmuma izstrādātu produktu, lai viņi tālāk piedāvātu Latvijas un pasaules iedzīvotājiem, kā izmantot sieru jau sagatavotu,” saka Jelgavas Amatu skolas direktore Edīte Bišere.
Plānots, ka nākotnē sadarbībā ar „Latvijas pienu” Jelgavas Amatu skolā tiks izveidota arī duālās apmācības programma. Amatu skolā duālās apmācības programma jau divus gadus darbojas metālapstrādes programmā, bet „Latvijas piens” jau vairākus gadus sadarbojas ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti.