4. studija

10 eiro stāvvietai

4. studija

Lašu zveja Daugavā

Pasta bedre

Bijušās pasta ēkas vietā Rīgas centrā joprojām tukša bedre

1965. gadā pašā Rīgas centrā tika atklāta jauna, moderna pasta ēka. Trekno gadu sajūsmas un būvniecības laikā tā pēkšņi tika noslaucīta no zemes virsas un diemžēl pasta vēsturiskās ēkas vietā līdz pat šai baltai dienai ir vieni tukši solījumi un liela bedre.

Ēka, kuru esam paspējuši jau aizmirst, līdz 2008. gadam bija pazīstama kā Latvijas Pasta centrālā ēka. 2006.gadā tika nolemts, ka tā pastam nav rentabla, tādēļ ir nojaucama, savukārt zeme uz 49 gadiem jānodod nomāšanai.

Sākotnēji konkursā par nomas tiesībām uzvarēja „Attīstības aģentūra”, taču drīz pēc tam to pārpirka „Linstow”, kas bija apņēmušies realizēt sākotnēji apstiprināto skiču projektu.

„Linstow” iznomāšanas un biznesa attīstības direktors Mārcis Budļevskis stāstīja, ka pirmie trīs stāvi ir paredzēti veikaliem, restorāniem un servisiem, bet augšējie divi stāvi - biroja vajadzībām.

Sākotnēji projekta īstenošanu aizkavējis gan tas, ka īstais konkursa uzvarētājs to vilcinājās realizēt un beigās projektu nodeva „Linsotw” rokās, gan arī ekonomiskā krīze. Būvvaldē būvprojekts ticis iesniegts vien pērn, un šobrīd galvenais traucēklis ir pavisam cits.

Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs atklāja, ka aptuveni pirms pusotra gada būvprojekts tika skatīts, un galvenā problēma, kas tur tika konstatēta, ir tas, ka šis objekts ieprojektēts uz trīs zemes gabaliem.

Rīgas pilsētas apbūves noteikumos ir ļoti precīzi un skaidri norādīts, ka katra būve drīkst atrasties tikai un vienīgi vienā zemes gabalā, skaidroja Vircavs.

Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka norādīja -  lai attīstītu šo būvniecības ieceri, būtu nepieciešams  visos trijos zemes gabalos būvēt atsevišķas ēkas, kas būtu funkcionāli un juridiski nesaistītas.

„Linstow” pārstāvji tehnisko projektu saskaņošanai jau ir snieguši piecas reizes, tomēr galveno aizrādījumus līdz šim tā arī nav ņēmuši vērā.

„Tie ir pilnīgi citi apjomi, tas ir pilnīgi cits potenciālais ienākums. Tas viss ir jāpārrēķina pa jaunu, plus vēl arhitektiem ir jāmaksā vēlreiz, jo tas ir kā projektu sākt no jauna. Šobrīd mēs cenšamies nonākt pie kaut kāda abām pusēm pieņemama risinājuma esošā pamatprojekta ietvaros,” atzina Budļevskis.

Šobrīd izskatās, ka „Linstow” būvvaldes nosacījumiem piekāpties negrasās, savukārt būvvalde turpina projektu mest atpakaļ. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt