Jāpievērš uzmanība produktu uzglabāšanas apstākļiem, derīguma termiņam, marķējumam. Pie „ratiņtirgotājiem” un citās aizdomīgās tirdzniecības vietās iegādāties produktus nevajag.
“Tāpat ar dažādiem salātiem… Īpaši ar salātiem, kur tiek lietota majonēze vai krējums.
Visi šie produkti satur attiecīgas sastāvdaļas, kas ātrāk bojājas, īpaši siltumā. Neturēt produktus saules staros. Ja ir atpūta upes krastā vai jūras krastā, var attiecīgo produktu ievietot varbūt aukstā ūdenī, ēnā kaut kur, lai tam produktam paildzinātu laiku. Protams, jāmazgā rokas (..) Viss, kas ātri bojājas, tajā skaitā arī kūpinājumi, tiem jāatrodas aukstumā. Diemžēl ļoti bieži mēs redzam, ka izbraukuma tirdzniecībā netiek ievērota produktu uzglabāšanas temperatūra. Tas jau ir tas, ka tirgotājs jau stāv kaut kādas divas, trīs stundas. Cilvēks nopērk, un arī vēl divas, trīs stundas. Tad pēc tam brīnās, ka produkts ir sabojājies un ir pretenzijas pret šādu produktu,” saka Marčenkova.
Dienests sola arī doties tirdzniecības vietu pārbaudēs.