Dienas ziņas

Diasporas uzņēmēji tiekas Londonā

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Šogad laba ķirbju raža!

Āgenskalna tirgū priecājas par labu ķirbju ražu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šogad bija laba ķirbju raža, saka tirgotāji Āgenskalna tirgū, kur svētdien notika ķirbju ražas svētki. Vairākums uzrunāto iedzīvotāju plāno tos grebt un dekorēt, kam tā jau esot ģimenes tradīcija. Citi gan uzsver, ka ķirbis ir tikai ēšanai.

Izvēlēties ķirbi grebšanai nemaz nav tik vienkārši. Miza nedrīkst būt pārāk bieza, un lielās ogas formai jābūt apaļai.

"Man ir divi bērni. Ja diviem bērniem jāgriež ķirbis, nevar ņemt vienu maziņo. Jābūt lielam, uzkrītošam," pastāstīja Juris.

Tikmēr tirgotāji zināja teikt, ka ne vienmēr tie oranžie un ideāli apaļie būs tie garšīgākie.

"Es ar to grebšanu tā mazāk. Ja kādiem jauniešiem, lai jau priecājas. Varbūt, kad izgrebj, tad apēd, varbūt ir daļa, kas tā dara," sacīja Gints, kurš tirgo ķirbjus.

"Viņiem jau patīk, kas ir apaļš. Oranžā krāsā ir dzīvesprieka krāsa. Un šajā tumšajā laikā, iedomājaties, noliek oranžu ķirbīti, un tas uzreiz izstaro siltumu, piesaista skatienu. Lai būtu labs ķirbis tam visam procesam, ir jāpieiet ar mīlestību. Bez mīlestības nav nekas," pauda Aija.

Pieprasījums ir arī pēc karstas ķirbju krēmzupas, ko par labu atzīst pat tie, kam šādas zupas nav cieņā. Noslēpums esot garšvielās.

"Sieva, kad taisīja ķirbju zupu, pielika čili. Un tad, kad čili klāt, tad baigi garšīgi sanāk. Un arī ķirbji mums šogad ir kaut kādi "Muskat", nevis dzeltenie. Garšīgāki," atklāja Kārlis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti