Rudens ir ražas laiks. Un raža no Latvijas novadiem un laukiem šodien atvesta uz Rīgu.
"Raža laba. Pagājušo gadu negribam atcerēties. Šogad ķirbji mums ir izauguši ļoti daudz. Arī čili un paprika. Esam priecīgi. Mūsu ir čili marmelāde. Cilvēki ir iecienījuši. Mēs, redziet, audzējam daudz čili, un tad mums ir tāds produkts – čili marmelādīte," stāsta zemnieku saimniecības "Stūrīši" saimniece Inguna.
Viss no pašu dārza, pašu rokām gādāts. Kurzemniece Taiga izcepusi sklandraušus un citus gardumus. Kartupeļi, burkāni, rabarberi no pašas dārza. Brūklenes pašas lasītas mežā.
"Protams, tradicionāls klasiskais ir sklandrausis. Tad ir ogu rausis, ko es saucu par potēto rausi. Viņš ir smeķīgāks, kam negaršo šis. Un tad vēl ir priekš vīriešiem tāds kreftīgāks - ar gaļu!" klāstu prezentē Taiga.
Šādi pasākumi ir ļoti noderīgi arī pašiem uzņēmējiem. Ne vien, lai varētu piedāvāt savus produktus rīdziniekiem, bet ir arī iespēja satikt mājražotājus un uzņēmējus no citiem attālākiem Latvijas novadiem un gūt idejas jaunai iedvesmai.
Izdomas bagātākos saimniekus izsauc uz skatuves un apbalvo ar zelta, sudraba vai bronzas godalgām. Pie sudraba ticis ģimenes uzņēmums no Limbažu puses.
"Unikāla ir bišu maize šokolādē un medus trifeles. Medus trifeles pirms diviem gadiem dabūja bronzas medaļu. Šogad sudrabs. Par bišu maizi šokolādē. Tur ir liels nopelns sievai," stāsta "Bizzzī Bitī" saimnieks Reinis Preiss.