Dienas ziņas

Gada vārds – "okupeklis"

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Sveic šogad piedzimušos pirmos trīnīšus

2023. gada pirmos trīnīšus sveic prezidenta kundze Andra Levite

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trīnīši – Anna, Emīls un Miks – piedzima pagājušajā trešdienā Rīgas Dzemdību namā. Viņi ir pirmie šogad dzimušie trīnīši, ļoti gaidīti mazuļi, un nepacietībā satikšanos ar mazajiem brāļiem un māsu mājās gaida sešgadīgais brālis Jānis. Sveikt šogad pirmo Latvijā dzimušo trīnīšu vecākus ieradās Valsts prezidenta kundze Andra Levite.

Dina un Jānis Dabiņi ir četru bērnu vecāki. Plānojot otro grūtniecību, pieteicās trīnīši, kuri piedzima pirms piecām dienām.

Dabiņu ģimenē to uzskata par brīnumu, jo arī rados nav dzimuši trīnīši, kas tāds ir pirmo reizi.

Jaunie vecāki jūtas labi. Dina saka, ka jūtas tā, it kā būtu vienu bērniņu iznēsājusi, viss noticis viegli un labi. Trīnīši piedzima pusdienlaikā, un visiem izvēlēti latviski vārdi – Anna, Emīls un Miks.

"Anniņa mums bija sen padomā, kad opītis vēl bija dzīvs, viņam bija tāda pēdējā vēlēšanās, ka kādu mazmazmeitiņu nosauktu par Anniņu. Tas mums bija sen izdomāts. Bet Emīls un Miks, – to izdomāja lielais brālis, kas mājās gaida, – Jānis. Mēs viņam teicām – tu vari mums piedāvāt, kādus vārdiņus gribi, un, ja mums arī viņi patiks, tad mēs tādus arī liksim," skaidroja trīnīšu vecāki.

Lielais brālis visvairāk gaida tikšanos ar brāļiem un māsu. Ģimene cer, ka šonedēļ varēs izrakstīties no Dzemdību nama un doties mājās. Tikmēr pagaidām vecākais dēls mazos trīnīšus varējis apskatīt vien fotogrāfijās.

"Viņš jūtas ļoti lepns, jo viņam arī ir liela uzmanība šobrīd, un visi viņu sveic dārziņā un pulciņos. Un visu laiku gribēja tos bēbīšus redzēt. Mēs viņam nosūtījām bildītes, un tad viņš teica, ka bēbīši ir sarkani un nav tik smuki, kā mamma stāsta," smej vecāki.

Sveikt šogad pirmo Latvijā dzimušo trīnīšu vecākus ieradās Valsts prezidenta kundze Andra Levite.

"Liels prieks, ka pirmie trīnīši piedzimuši šogad Latvijā. Īpaši tādā pelēkā mēnesī kā janvārī tas ir kā gaismas stariņš. Par katru bērnu ir jāpriecājas, kas dzimst. Par vecākiem man ir vislabākās domas. Viņi atstāj ļoti nosvērtu iespaidu. Viens bērns jau mājās gaida. Tā kā viņiem pieredze ir," pauda Valsts prezidenta kundze Andra Levite.

Vaicāti, ko vecāki paši novēl saviem mazuļiem, abi atbildēja, ka laimi un veselību. Liels ir prieks, ka bērnu tik daudz, un viņi cits citam būs atbalsts visu dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti