2022. gada pirmajā ceturksnī kūlas ugunsgrēku skaits gandrīz piecreiz lielāks nekā pērn šajā periodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šogad Latvijā dzēsti jau 548 kūlas ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Dzēsto kūlas ugunsgrēko skaits ir gandrīz piecreiz lielāks nekā pērn.

Ziemai atkāpjoties, marta sākumā aktualizējās kūlas ugunsgrēku radītā problēma. Līdz šim kūlas ugunsgrēkos izdeguši jau vairāk nekā 280 hektāri teritorijas.

Šogad dzēsto kūlas ugunsgrēku skaits, salīdzinot ar situāciju pērn, ir gandrīz pieckāršojies. 2021. gada 28. martā VUGD ziņoja par dzēstiem 156 pērnās zāles ugunsgrēkiem.

Laikā no 13. februāra, kad tika reģistrēts šī gada pirmais kūlas ugunsgrēks, 134 pērnās zāles ugunsgrēki dzēsti  VUGD Latgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 157 – VUGD Zemgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 43 – VUGD Vidzemes reģiona brigādes rajonā, savukārt 99 – VUGD Rīgas reģiona pārvaldes pārziņas rajonā un 115 – VUGD Kurzemes reģiona brigādes pārziņas rajonā.

VUGD atgādināja, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību. "Tā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas," uzsvēra VUGD.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti