1000 kilometru ceļu posmi aprīkoti ar atstarojošiem stabiņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” uzdevums ir ne tikai domāt par ceļu remontiem un uzturēšanu, bet pievērst uzmanību arī satiksmes drošībai. Šogad gandrīz 1000 kilometru ir aprīkoti ar atstarojošiem stabiņiem.

Diemžēl jau mēnesi pēc to uzstādīšanas kāds daļu no stabiņiem ir nozadzis. „Latvijas Valsts ceļu” pārstāve Anna Kononova norādīja, ka tāda rīcība būtiski apdraud satiksmes drošību.

Anna Kononova: Par signālstabiņiem
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Uzņēmuma pārstāve klāstīja, ka viens no lielākajiem paveiktajiem projektiem satiksmes drošībā šogad ir gandrīz 1000 kilometru aprīkošana ar atstarojošiem signālstabiņiem. Signālstabiņi uzstādīti reģionālajos autoceļos.

“Tas Latvijā ir ļoti būtiski, jo mūsu klimatiskajā zonā ir ļoti daudzi mēneši, kad tumšais laika periods ir ilgāks nekā gaišais, līdz ar to šī ceļa pārredzamība ir ļoti būtiska, un, protams, gan lietū, gan sniegā, gan tumšajā diennakts laikā šie atstarojošie stabiņi palīdz autovadītājiem orientēties, noturēties uz ceļa un izvairīties no iespējamiem satiksmes negadījumiem,” skaidroja Kononova.

Diemžēl pāris mēnešu pēc uzstādīšanas vienā posmā ir nozagti 20 stabiņi un fiksēts vēl viens neveiksmīgs zādzības mēģinājums, kad 14 stabiņus nozagt neizdevās, bet tie tika izkustināti no vietas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti