Zvejniekiem kompensēs roņu radītos zaudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Zvejniekiem kompensēs roņu radītos zaudējumus. Jaunie Ministru kabineta noteikumi nosaka kārtību, kā tiks sniegts finansiāls atbalsts piekrastes zvejniekiem, lai segtu aizsargājamo zīdītāju (roņu) radītos zaudējumus to zvejas rīkiem un nozvejai.

Zvejniekiem kompensēs roņu radītos zaudējumus
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

Finansējumu varēs saņemt juridiskas un fiziskas personas, kuras nodarbojas ar komerciālo zveju Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos un kurām ir zvejas atļauja jeb licence. Kompensāciju apmērs katram atbalsta pretendentam būs atkarīgs no konkrēto zivju sugas un no nozvejas apjoma, uz ko tiks attiecināts noteiktais zivju vērtības koeficients un roņu radīto zaudējumu koeficients.

"Dažādām sugām ir dažāds procents. Lielākā kompensācija 38% apmērā no tās vērtības, ko zvejnieks iepriekšējā gadā bija nozvejojis, - tās ir akmeņplekstes, sīgas, zandarti, lucīši, mencas, vimbas, plauži, laši, taimiņi. Mazāk ir par roņa nodarītiem zaudējumiem, piemēram, reņģēm - tur ir 20% noteikts. Tiek kompensēts no iepriekšējā gada nozvejas vērtības uz šīm zivju sugām. Savukārt 10% ir attiecībā uz apaļo jūras grunduli un pleksti. Zvejniekam jāiesniedz iesniegums, iesniegumā viņš iesniedz savas nozvejas vērtību iepriekšējā gadā un tālāk pareizina ar attiecīgo vērtības koeficentu," stāstīja Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti