Žurnāliste: Politiķi «ātro kredītu» jautājumā nostājušies uzņēmēju pusē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pagājušajhā nedēļā notikusī Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēde, kurā deputāti nepauda atbalstu „ātro kredītu” ierobežošanai, pierāda, ka politiķi ir nostājušies uzņēmēju pusē.

Tā intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” sacīja LTV žurnāliste Linda Bagone, kura pērn pētīja „ātro kredītu” izplatību, sociālo ietekmi un meklēja šī biznesa īpašniekus.

Vēstīts, ka komisijas deputāti sniedza negatīvu atzinumu par iespējamajiem grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

„Šī sēde parādīja, ka politiķi ir nostājušies uzņēmēju pusē. (..) Politiķi ļoti aktīvi aizstāv šīs intereses,” par trešdienas sēdi sacīja Bagone.

Viņa arī norādīja, ka, ļoti iespējams, šoreiz būtisks svars bijis pastāvošajām saiknēm starp politiķiem un uzņēmējiem. „Mēs redzam, cik labi pelna uzņēmēji, bet jādomā arī ir par cilvēku,” pauda Bagone.

Viņa gan pieļāva, ka ceturtdien, kad gaidāms balsojums par izmaiņām Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, grozījumus varētu atbalstīt ne tikai „Saskaņas centrs” un atlikušie Reformu partijas biedri, bet arī daži pozīcijas deputāti. Tādā gadījumā vismaz pirmajā lasījumā šie grozījumi tomēr varētu gūt atbalstu.

Grozījumi paredz aizliegumu slēgt patērētāju kreditēšanas līgumus naktī; nosacījumu, ka līguma izmaksām ir jābūt samērīgām un gada procentu likme nedrīkst pārsniegt 100%; nokavējumu procentu ierobežošana – to apmērs nedrīkstētu būt lielāks par 18 procentpunktiem virs aizņēmuma likmes gadā.

Latvijas Radio trešdien norāda, ka nebanku kredītdevēji ir diezgan cieši saistīti ar politiku – nozares asociācijas vadītāja ir partijas „Latvijas attīstībai” valdes locekle Baiba Fromane, savukārt Rīgas vicemērs Andris Ameriks pērn iegādājies ātro kredītu firmas „4finance” obligācijas 600 000 ASV dolāru vērtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti