ZM: Šogad lauksaimniekiem platībmaksājumu avanss būs lielākā apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lauksaimniekiem, kurus skāra nelabvēlīgi laika apstākļi vasarā, ir pieņemts lēmums izmaksāt vienotā platības maksājuma un bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma avansu lielākā apjomā nekā 50% - šogad avansu izmaksās 70%, savukārt bioloģiskajām saimniecībām – 85% apmērā, paziņojumā medijiem informēja Zemkopības ministrija.

Avansa maksājumus veiks Lauku atbalsta dienests (LAD) pakāpeniski pēc 16. oktobra, un tos saņems lauksaimnieki, kuru saimniecībās būs pabeigta atbilstības nosacījumu pārbaude.

Zemkopības ministrija un LAD aicina lauksaimniekus pārliecināties elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, vai Lauku atbalsta dienestam ir sniegtas visas nepieciešamās atbildes.

Vienotā platības maksājuma finansējums 2019. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 11%, un provizoriskā avansa likme būs ap 58 eiro par hektāru, savukārt bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma likmes ir nemainīgas, tāpat kā iepriekšējos gados - no 97 līdz 485 eiro par hektāru.

Zemkopības ministrija arī atgādināja, ka tā 2. augustā Eiropas Komisijā iesniedza priekšlikumu Latvijas lauksaimniekiem atļaut izmaksāt vienotā platības maksājuma avansa izmaksu lielākā apmērā, nekā paredz regula.

Ņemot vērā Latvijas un citu valstu iesniegto aicinājumu un uzstājīgo pamatojumu jeb situācijas skaidrojumu, Eiropas Komisija šā gada 17. septembrī pieņēma lēmumu atkāpties no regulas ierastās avansa maksāšanas kārtības un atļaut vairākām dalībvalstīm, t.sk. arī Latvijai, izmaksāt lielāku avansa maksājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti