ZM: Pēc «Brexit» zivju pārstrādātājiem varētu nākties meklēt jaunus piegādātājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Iespējams, Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem pēc “Brexit” būs jāmeklē jauni piegādātāji, ja pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības tarifu un muitu nosacījumi būs neizdevīgi, atzīst Zemkopības ministrijā (ZM).

Zivsaimniekus trešdien, 13. februārī, informēs par situāciju saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības un iespējamo ietekmi uz nozari Latvijā. Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sēdē Zemkopības ministrija uzņēmējiem skaidros būtiskākās tirgus situācijas izmaiņu problēmas.

Pagaidām eksperti aplūkojuši dažādus iespējamos scenārijus, jo nav skaidrības, kā tieši Eiropas lielvalsts izstāšanās ietekmēs eksportu, izejvielu importu un produkcijas marķējumu.

ZM pārstāvis Normunds Riekstiņš: Par zivju piegādēm pēc “Brexit”
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš Latvijas Radio pastāstīja, ka zivsaimniecības nozarē ir “svarīgas izejvielas, ko mēs iegūstam no Lielbritānijas, - tādas zivis kā makrele ļoti lielā daudzumā, pamatā tiek iepirkta Lielbritānijā”, ik gadu Latvija iepērk 3 – 4 tūkstošus tonnu makreles un siļķes kopumā par 8 miljoniem eiro. Šīs zivis Latvijas zivju pārstrādātāji izmanto kā izejvielu savu izstrādājumu ražošanā, tie ir gan konservi, gan arī kūpinātas zivis.

Ja pasliktināsies nosacījumi, ja būs kādi tarifi vai muitas, tādā gadījumā būs jāmeklē cits izejvielu avots, cita valsts, no kurienes tās piegādāt. Līdz šim gan Lielbritānijā bija stabils piegādātājs, no kā Latvija iepirka šī izejvielas, atzina Riekstiņš.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti