Panorāma

ASV priekšvēlēšanu cīņa tuvojas finišam

Panorāma

Daugavpils Universitātē māca akvakultūru

Pasniedz gada balvas zivsaimniecībā

Zivsaimniecības uzņēmums izaugsmi panāk, dažādojot produkciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Laikā, kad lielie uzņēmumi, kas galvenokārt specializējušies šprotu ražošanā, sūdzas par izejvielu trūkumu un pēc Krievijas embargo joprojām meklē noieta tirgus, Skultes pagastā uzņēmums ,,Baltijas zivis 97” no neliela ceha, kurā ražoja brētliņu konservus eksportam uz Krieviju, 19 gados pārtapis par uzņēmumu ar daudzveidīgu sortimentu.

Sekojot līdzi tirgus tendencēm un patērētāju pieprasījumam, uzņēmums katru gadu ievieš jaunus produktus.

Šobrīd sortiments pārsniedz 150 dažādus produktu veidus, daudzus no tiem izstrādājuši paši uzņēmuma speciālisti. "Gatavo produkciju tirgojam vietējā tirgū – visos veikalos, kas ir Latvijā," stāsta uzņēmuma tehnoloģe Kristīne Antoņenko. "Mēs paši izvadājam produkciju, esam visos tirdzniecības tīklos. Tirgojām arī uz ārzemēm – Lietuvu, Igauniju, Lielbritāniju, Vāciju. Bet pārsvarā tas ir vietējais tirgus, ar eksportu tik plaši nenodarbojamies," viņa paskaidro.
 
Uzņēmums jau sen atteicies no iespējām izmantot tikai vietējo zvejnieku lomus. Ir noslēgti tirdzniecības līgumi ar vairākām firmām, kas piegādā labas kvalitātes lašus, siļķes, skumbrijas un citas zivis.

Tiesa gan, zivis kļuvušas par 20% dārgākas, bet laši pat par 30%. Līdz ar to var mainīties arī produkta cena.

"Izejvielas nāk no ārzemēm - Norvēģijas, Islandes... Kalmāri nāk no Peru, bet reņģes no Baltijas jūras," stāsta Antoņenko.

Uzņēmumā ir nodarbināti 55 kvalificēti strādnieki, kas uz šejieni brauc no Vidrižiem, Liepupes, Tūjas un Zvejniekciema. Diemžēl nokļūšana līdz darbavietai daudziem pēdējā laikā kļuvusi problemātiska.

"Ar šo gadu pieņēma lēmumu, ka mēs nedrīkstam braukt ar skolēnu autobusiem, tāpēc nokļūstam uz darbu ar privātām mašīnām. Gribētu, lai mums būtu autobuss Limbaži - Rīga caur Vidrižiem. Braucēju būtu daudz," domā strādniece Evita Veidemane.

Diemžēl arī pārrunas ar pašvaldību nav līdzējušas, un autobusa šeit joprojām nav.

Uzņēmums “Baltijas zivis 97” ir viens no lielākajiem darba devējiem reģionā, kas ik gadus piedalās kādā no Eiropas projektiem un, iegādājoties jaunas iekārtas un rekonstruējot cehus, turpina attīstīties. Saražotās zivju produkcijas apjoms gadā ir 288 tonnas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti