Zivju pārstrādātāji pakāpeniski atrod jaunus noieta tirgus Rietumos, aizstājot Krieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem pakāpeniski izdodas atgūties no Krievijas ekonomiskās krīzes un embargo radītājiem satricinājumiem, atrodot jaunus noieta tirgus rietumvalstīs. Tā Latvijas eksporta attīstībai veltītā forumā atzinis zivju pārstrādes uzņēmuma “Karavela” līdzīpašnieks Jānis Endele.

Endele uzsver, ka “Karavelai” par vienu no lielākajiem tirgiem šobrīd kļuvusi Zviedrija, un galvenokārt uzņēmuma panākumus ir noteikusi produkcijas ražošana tā sauktajiem privātajiem zīmoliem.

“2011.gadā mums apgrozījumā nebija nevienas bundžas, ko mēs pārdotu Rietumos. Un tas bija viss NVS, Austrumeiropas tirgū. 2012.gadā mēs uzbūvējam jaunu ražotni un sākām strādāt Rietumos, un jūs varat redzēt to pieaugumu, kas bija līdz 2014.gadam sasniegts Rietumos,” stāsta Endele.

Savukārt pagājušajā gadā Netkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) tirgu vietā vajadzēja meklēt jaunus. “Kaut arī mums bija kritums, tas ir fantastiskus ieguvums, ko mums palīdzēja gūt tikai un vienīgi Rietumu, Skandināvijas un Anglijas, PL [privāto zīmolu] tirgi. Tātad arī ja mēs paskatāmies eksporta tirgus, tad šobrīd 1.ceturksnī mums lielākais tirgus ir Zviedrija, mēs esam jebkurā veikalā, tātad ir Dānija, un Anglija mums ir 11%. Mēs strādājam, ceram, ka atgriezīsimies, bet dzīve ir krietni izmainījusies,” norāda “Karavelas” līdzīpašnieks.

Zivju pārstrādes uzņēmuma “Karavela” līdzīpašnieks Jānis Endele
00:00 / 01:01
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti