Ārpus Rīgas

Poligons “Meža Mackeviči” Daugavpils novadā kļūs par vienu no modernākajām bāzēm Baltijā

Ārpus Rīgas

''Neatkarīgo Tukuma Ziņu'' galvenā redaktore Ivonna Plaude par novada vistu fermu

LLKC zivsaimniecības eksperts par pieteikšanos šķirnes karpu mazuļu saņemšanai

Zivju audzētajiem bez maksas piedāvā šķirnes karpu mazuļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz 11.oktobrim Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centrs (LLKC) aicina pieteikties akvakultūras dzīvnieku audzēšanas uzņēmumus šķirnes karpu mazuļu saņemšanai vaislas ganāmpulku izveidei. Karpu mazuļus varēs saņemt bez maksas, intervijā Latvijas Radio pastāstīja LLKC zivsaimniecības eksperts Raivis Apsītis.

LLKC sadarbībā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu „BIOR” zivju audzētavas „Tome” filiāli „Dole” trīs gadus īsteno pētījumu par dažādu karpu šķirņu mazuļu audzēšanu un salīdzināšanu Latvijas apstākļos.

Šīs sezonas noslēgumā izaudzētais zivju materiāls tiek prognozēts krietni lielāks, nekā būs nepieciešams, lai nākamgad pētījumu noslēgtu. Tādēļ aicina Latvijas zivju audzētavas pieteikties divvasaras karpu mazuļu saņemšanai bez maksas ar mērķi sava vaislas ganāmpulka izveidei.

Lai zivis saņemtu, pretendentam jābūt Pārtikas un veterinārā dienesta atzītam akvakultūras dzīvnieku audzēšanas uzņēmumam, ražojošam ar zivju realizāciju vismaz divos iepriekšējos gados, kā arī pilna cikla dīķsaimniecībai, kas nodarbojas ar karpu mazuļu un preču zivju audzēšanu un tirdzniecību.

Piesakoties lielākam zivju audzētavu skaitam, priekšroka tiks dota, izvērtējot iepriekš minētos kritērijus.

Apsītis lēsa, ka karpu mazuļu varētu pietikt 10-12 zivjaudzētavām. Tās gan ir tikai provizoriskās aplēses, bet konkrētāks daudzums būs zināms nedēļas beigās. LLKC prognozē, ka pieprasījums pēc karpu mazuļiem būs lielāks nekā piedāvājums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti