Zivju apstrādes modernizācijai būs pieejami 44 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai sekmēt ieguldījumus zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā, nozares uzņēmumu modernizācijai līdz 2023.gadam kopējais pieejamais finansējums būs 44,6 miljoni eiro, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Otrdien, 11. augustā, valdība atbalstīja ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas nosaka valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību pasākumā „Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”. Tajā paredzēts atbalsts ieguldījumiem zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā, piešķirot atbalstu būvniecībai un jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādei.

Plānots, ka, sniedzot atbalstu zivju apstrādes sektoram un to modernizējot, tiks veicināta gan uzņēmumu konkurētspēja un ienākumu kāpums, gan darba ražīgums un efektivitāte, kā arī patērētājiem piedāvāta produkcija ar lielāku pievienoto vērtību.

Noteikumu projekts nosaka atbalsta saņemšanas nosacījumus un iesniedzamos dokumentus. Atbalstu varēs saņemt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīti zvejas produktu apstrādes uzņēmumi. Tāpat uz atbalstu varēs pretendēt PVD reģistrētas fiziskas vai juridiskas personas, kas mājas apstākļos apstrādā zvejas produktus, esoši komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, vai jaundibināti komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, kuru pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav beidzies.

Lai atvieglotu pieteikšanos, Lauku atbalsta dienests izstrādās rokasgrāmatu, kurā būs norādīta detalizēta informācija un projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanas paraugs.

Tāpat valdība atbalstīja kredītprocentu daļēju dzēšanu arī zvejas produktu apstrādei un zvejniecībai, lai palielinātu šo uzņēmumu konkurētspēju Latvijas un eksporta tirgos.

ZM skaidro, ka šajā nozares uzņēmumos lieli līdzekļi tiek novirzīti aizdevuma procentu maksājumiem, lai gan tos varētu izmantot investīcijām efektivitātes palielināšanai un jaunu darbavietu radīšanai. Tādēļ esot nepieciešams atbalsts kredītprocentu daļējai dzēšanai arī zvejniecībai un zvejas produktu apstrādei, jo tā tiktu veicināta uzņēmumu efektivitāte un nodrošināta arī turpmāka investīciju ieplūšana uzņēmumos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti