Ziņojums: Skotijai neatkarība izmaksātu līdz trīs reizēm dārgāk nekā «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Apvienotās Karalistes pamešana Skotijai izmaksātu divas līdz trīs reizes dārgāk nekā "Brexit". Tas secināts Londonas Ekonomikas skolas Ekonomiskās veiktspējas centra pētījumā. Secināts, ka ar iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) saistītie tirdzniecības ieguvumi Skotijai nebūs pietiekami, lai pamatotu izmaksas, kas rastos, izstājoties no Apvienotās Karalistes. Pētījums publicēts laikā, kad Skotijas Nacionālā partija atjaunojusi centienus sarīkot vēl vienu neatkarības referendumu.

Londonas Ekonomikas skolas Ekonomiskās veiktspējas centra analīzē secināts, ka Skotijas tirdzniecība ar pārējo Lielbritāniju ir aptuveni četras reizes lielāka nekā tās tirdzniecība ar ES.

Robežas izveidošana starp Skotiju un pārējo Lielbritāniju palielinātu izmaksas par 15% "optimistiskā scenārijā" un par 30% "pesimistiskajā" scenārijā.

Pētījumā lēsts, ka neatkarības ietekme papildus breksitam ilgtermiņā samazinās Skotijas ienākumus uz vienu iedzīvotāju par 6,5%–8,7%.

Vēl janvāra beigās Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons aicināja skotu nacionālistus izbeigt "nebeidzamās" runas par jaunu neatkarības referendumu, apgalvojot, ka vairums cilvēku vēlas redzēt Lielbritāniju pēc pandēmijas vēl ciešāk saistītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti