Ziņojums: Lielbritānijas izstāšanās Latvijai varētu radīt jaunas iespējas investīciju piesaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu radīt jaunas iespējas investīciju piesaistē un investīciju projektu īstenošanā, jo daļa ārvalstu investoru var izvēlēties pārvietot savus ieguldījumus no Lielbritānijas uz ES, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā liecina Latvijas pozīcija par interesēm iespējamās ES un Lielbritānijas sarunās par izstāšanos no ES, ar 5,3% īpatsvaru Latvijas kopējā preču eksportā pagājušajā gadā Lielbritānija ir sestā lielākā Latvijas eksporta partnervalsts.

Sagaidāms, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES ietekmēs Latvijas uzņēmējus. Piemēram, daļai eksportētāju piegādes līgumi ir noslēgti Lielbritānijas mārciņās, un, ņemot vērā mārciņas svārstības, tas var ietekmēt arī uzņēmumu peļņu. Savukārt uzņēmēji, kuru līgumi noslēgti eiro, saskaras ar darījumu partneru spiedienu centos samazināt cenas.

Arī Latvijas uzņēmēji piesardzīgi vērtē jaunu investīciju veikšanu Lielbritānijā ilgtermiņā, ņemot vērā neskaidro turpmāko ES un Lielbritānijas ekonomiskās sadarbības modeli.

Vienlaikus, ja lielie autoražotāji, tādi kā "Nissan" un "Toyota", pārvietotu Eiropas autoražošanas centru uz Austrumeiropas valstīm, Latvijas reģioni varētu pacīnīties par to, lai pie pastāvošajiem un plānotajiem jaunajiem industriālajiem parkiem piesaistītu mazos un vidējos ražošanas uzņēmumus, pausts ziņojumā.

Tādējādi tiktu veicināta Latvijas uzņēmēju iekļaušanās globālās vērtību ķēdēs. Papildus Latvi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti