Ziņojums: Klimata pārmaiņas dramatiski samazinās lauksaimniecības zemes vērtību Eiropas dienvidos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klimata izmaiņu dēļ Eiropas Savienības lauksaimniecības uzņēmējdarbība varētu tikt apgriezta kājām gaisā, brīdina Eiropas Vides aģentūra savā jaunākajā ziņojumā.

Vidusjūras reģiona valstīs lauksaimniecības ražas produktivitāte un zemes vērtība nākotnē samazināsies, savukārt ziemeļu un rietumu reģionos augšanas sezonas kļūs garākas un apstākļi lauksaimniecībai kļūs arvien piemērotāki.

Ziņojums: Klimata pārmaiņas dramatiski samazinās lauksaimniecības zemes vērtību Eiropas dienvidos
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

Aģentūra ziņojumā uzsvērusi satraucošo klimata pārmaiņu ietekmi uz agro-ekosistēmām un lauksaimniecības ražas apmēru. Aģentūra skaidro, ka klimata pārmaiņas nākotnē var ietekmēt lauksaimniecības produktu cenu, daudzumu un kvalitāti Eiropā.

Tāpat norādīts, ka ekstrēms sausums un salnas mainīs tirdzniecības modeļus un no lauksaimniecības esošo ienākumu sadalījumu Eiropā.

Itālija, Grieķija, Portugāle, Francijas dienvidi un Spānija varētu saskarties ar lauksaimniecības rentabilitātes samazināšanos, kas galu galā varētu izraisīt lauksaimniecībā izmantojamās zemes zaudēšanu.

Savukārt ieguvēji varētu būt rietumu un jo īpaši ziemeļu un Baltijas reģions. Garākas augšanas sezonas un ilgstošāki periodi bez sala ziemeļu reģionā ļautu audzēt jaunas kultūras un šķirnes.

Ziņojuma autori uzsvēruši, ka mēģinājumiem pielāgoties klimata izmaiņām lauksaimniecības nozarē vajadzētu būt galvenajai Eiropas Savienības politikas veidotāju prioritātei.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti