Ziņojums: Eiropas autoražotāji varētu samazināt ražošanas apjomus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas autoražotāju ražošanas apjoms ceturksnī varētu samazināties par vairāk nekā vienu miljonu transportlīdzekļu, jo pieaugošās enerģijas izmaksas ietekmēs piegādes ķēdes. Tas norādīts uzņēmuma "S&P Global Mobility" publicētajā ziņojumā.

Analītiķis Edvīns Poups norādījis, ka spiediens uz automašīnu piegādes ķēdēm būs liels un rūpnīcām var nākties apturēt pabeigtu transportlīdzekļu piegādes atsevišķu sastāvdaļu trūkuma dēļ. Detaļu trūkums un sastrēgumi piegādes ķēdēs varētu izraisīt ražošanas apturēšanu, līdzīgu tai, kas notika Covid-19 pandēmijas un Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā laikā.

Detaļu deficīts un sastrēgumi piegādes ķēdēs, visticamāk, noslogos autoražotājus no 2023. gada novembra līdz pavasarim.

Tiek prognozēts, ka Eiropā bāzētās rūpnīcas ceturksnī saražos 4–4,5 miljonus transportlīdzekļu. Ja tiks ieviesti enerģijas ierobežojumi, automobiļu ražošanas jauda varētu samazināties līdz pat 2,8 miljoniem ceturksnī. Vissmagākā situācija varētu būt Spānijas, Itālijas un Beļģijas rūpnīcās.

Valdības visā Eiropā iejaucas, lai mazinātu enerģētikas krīzes ietekmi, taču ar šiem pasākumiem var nepietikt, lai pasargātu automobiļu rūpniecību no ražošanas apturēšanas šoziem, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti